Na krilima golmana Grče, Visočaci zasluženo na Final four-u KUP-a BiH.

Početak utakmice pripada gostima koji prave početno vođstvo 1-4. Odličnom dubokom odbranom poremetili su našu igru i onemogućili protok lopte, a golove su uglavnom postizali iz izrađenih akcija sa krilnih pozicija. Uvođenjem 7.igrača u igru bez golmana, vratili smo goste u odbranu 6-0 i uspjeli poravnati na 5-5. 
Međutim, u nastavku ne realiziramo 2 penala i gosti odlaze na odmor sa prednošću 5-8. 
Početkom drugog poluvremena nakon 5-9, naši momci igraju kao preporođeni, zabijamo 3 vezana gola i u napadu za poravnanje, a igrala se 36.minuta u jednom doskoku teško se povrjedio naš lider na terenu Damir Doborac. Doborac je kolima hitne pomoći prebačen u Dom zdravlja, a zatim na UKC Tuzla.
Taj događaj ispostaviće se šokantno je djelovao na ekipu, a Visočaci su to vješto iskoristili. Na njihovim vratima briljirao je golman Grčo koji je između ostalog odbranio i 4 penala, a naši strijelci su promašili još 2, pa u utakmici u kojoj ne realizujemo 6 penala, ne možemo ni očekivati bolji rezultat.
Gosti su iskontrolisali drugo poluvrijeme, a prednost se kretala do maksimalnih 7 golova prednosti. 
Na kraju od KUP-a BiH se opraštamo porazom od 16-21, a mnogo veća šteta i gubitak za tim i klub je teška povreda Damira Doborca.
Čestitamo Bosni na zasluženoj pobjedi, a sjajna gračanička publika aplauzom je nagradila golmana Grču i kompletnu ekipu gostiju na kraju susreta.
#rkgračanicaigrajrukometživisport