Večeras u Tuzli odigrali smo našu ubjedljivo najlošiju utakmicu u ovoj sezoni.
To nipošto ne umanjuje uspjeh Tuzlaka, jer je Sloboda više željela pobjedu i potpuno zasluženo je i ostvarila.
Počelo je uobičajeno, lošim početkom naše ekipe i vođstvom domaćina 5-2.
Po već viđenom scenariju, slijedi time-out trenera Doborca i preokret, pa u 19.minutu imamo prvu, a na kraju ispostaviće se i jedinu prednost, bilo je 7-8.
Međutim, Sloboda uzvraća serijom 3-0 i vraća prednost, nakon čega se igra gol za gol, pa poluvrijeme završava vođstvom domaćina 12-10.
U drugom poluvremenu Sloboda igra duge napade, ne dozvoljava nam da se razmašemo i čitavim tokom drugog poluvremena uspješno održava prednost od 1 do 3 gola razlike.
Mi smo u toku utakmice, a naročito u drugom poluvremenu zapucali nekoliko zicera, a promašili smo i sva 3 sedmerca koja smo imali. Treba priznati da je junak utakmice bio večeras izvanredni golman Solara, Sidik Omerović sa 17 odbrana, dok su sa druge strane indisponirani Ahmetašević i Bosić zajedno skupili 5. 
Ni većina ostalih igrača nije bilo boljeg raspoloženja.
Pri rezultatu 18-17 i 19-18, imali smo nekoliko prilika da prelomimo utakmicu, ali jednostavno večeras nije bila naša noć.
Mogla je ova utakmica imati i lošiji završetak po našu ekipu jer su domaćini nakon 19-18 sa tri vezana gola napravili u 59.minuti i najveću prednost od +4, ali smo sa dva gola u zadnjih 50 sekundi popravili dojam i šanse da u revanšu ipak prođemo u četvrtfinale KUP-a.
Na kraju čestitke igračima Slobode na pobjedi, kao i navijačima oba kluba koji su napravili pravi sportski ugođaj.
#rkgračanicaigrajrukometživisport