Novi član RK”Gračanica” je Adi Mehmedćehajić dosadašnji član RK”Gradačac”.
Adi Mehmedćehajić, rođen je 20.06.2001.g., visok 190 cm i težak 82 kg, a igra na poziciji lijevog krila.
Kroz svoj igrački razvoj, prošao je sve kategorije RK”Speed” Gradačac gdje su mu treneri bili prof.Safet Doborac i prof.Dado Doborac.
Posljednje četiri sezone Mehmedćehajić bio je član seniorske ekipe RK”Gradačac”, a već odavno je izborio status člana prve postave.
Ove polusezone bio je jedan od najefikasnijih igrača RK”Gradačac”.
Njegov uspješan razvoj i potencijal nije ostao nezapažen u BH rukometnim krugovima, tako da je pozvan na posljednje okupljanje juniorske reprezentacije BiH u Visoko.
Premda je imao zapaženu minutažu i značajnu ulogu u RK”Gradačac”, Mehmedćehajić odlučio je da promjeni sportsku sredinu, a svoju Odluku obrazložio je:
“Posljednjih sezona RK “Gračanica” je u svakom smislu u uzlanoj putanji. Trenutno je u vrhu BH rukometa, radi se o vrlo organizovanom kolektivu, a ambicije kluba se podudaraju sa mojim. 
Prateći rad u i oko Kluba, prepoznao sam izuzetno predan i kvalitetan rad trenera Doborca, koji svakog igrača čini boljim. 
Dakle, najveći motiv mog priključenja RK “Gračanica” je želja i ambicija za igračkim napredovanjem, a siguran sam da u ovom radnom i sportskom okruženju to mogu postići”.
Vjerujemo da će Mehmedćehajić biti pravo pojačanje za naš sastav i da će se kroz trenažni proces nametnuti treneru Doborcu.

#rkgračanicaigrajrukometživisport