Nažalost večeras nismo uspjeli napraviti podvig i savladati favorizovanu Duklu iz Praga, pa će Česi potpuno zasluženo u narednu rundu.
U prazničnoj atmosferi Gračanica je danas praktično živjela za ovu evropsku utakmicu, koju smo čekali 16 godina.
Prijateljski prijem gostiju dočekanih aplauzom upotpunio je i Gradonačelnik Nusret Helić-Daso, koji je prije utakmice predsjedniku Dukle uručio poklon Grada Gračanice.
Skoro na sat vremena prije početka utakmice Dvorana je bila puna, a za one gledaoce koji nisu bili među 800 sretnika bio je kao i obično obezbjeđen stream za prenos na youtube kanalu.
Gosti bolje otvaraju utakmicu i vode 0-2, ali i mi uzvraćamo istom mjerom pa je ubrzo na semaforu 2-2.
Slijedi period igre u kojem po našem mišljenju sudije imaju pomalo čudan kriterij jer skoro svaki naš napad “sjeku” na prvom koraku organizatora i vraćaju na 9 metara. 
U naše redove uvlači se nervoza, radimo 4 tehničke greške iz kojih nas protivnik nemilosrdno kažnjava iz brzih polukontri. Primamo i predvidive golove iz ranije pročitanih akcija sa vanjskih pozicija, a u napadu nemamo previše ideja i rješenja za tvrdu odbranu Dukle.
U prvom dijelu u listu strijelaca upisuju se samo Živanov (4) i Tomić (2) puta sa penala.
Golmani Bosić i Pejčinović bilježe tek po jednu odbranu.
Grozno prvo poluvrijeme u kome su Česi napravili dvije serije sa po 0-3 završava rezultatom 6-12.
Međutim, moramo reći da u našim redovima nijednog trenutka nije zavladala panika, bezdušnost i nismo pomišljali na predaju.
Znali smo da je dosta toga do nas i da smo prvo poluvrijeme odigrali ispod svojih mogućnosti sa previše respekta prema Dukli.
Drugi dio počinje golom gostiju za 6-13, a onda počinje naša nevjerovatna serija. 
Zaigrali smo puno bolju odbranu, probudio se Bosić na golu, a primjetno se promjenio i kriterij suđenja.
Kao plod takve igre, roster strijelaca se proširuje na Džinovića, Tufekčića, Mehmedovića i Ćuzovića.
Konačno nam se dozvoljava da napadamo do kraja, pušta se prednost, a rezultat toga je 7 penala u drugom dijelu za nas i 6 isključenja igrača Dukle.
Naravno, išli su i naši igrači na hlađenje i to 4 puta samo u drugom poluvremenu.
Dakle, uz frenetičnu podršku sa tribina radimo nevjerovatnu seriju od 7-0 i poravnavamo rezultat na 13-13.
U pokušaju da povedemo Tufekčić ne pogađa, pa Dukla ponovo vodi.
Konačno u 49.minuti Živanov postiže gol za 16-15 i delirij u Dvorani.
Međutim, igrači Dukle se vraćaju, a karakteristika njihove igre bila je da su čak 5 puta pogađali sa igračem manje, dok je to nama pošlo za rukom samo jednom.
Nakon našeg vođstva 17-16, Česi prave novu seriju 1-4 i vode 18-20.
Ulazi se u neizvjesnu završnicu, pred koju nismo realizovali penal, uz jedno nepotrebno probijanje, kada se zapravo Dukla i odlijepila na +2.
Kod rezultata 20-21, na vremenu 59:25 trener Doborac uzima time-out i igra se akcija za cepelin kao završnicom.
Loše i smušeno smo izveli zamišljeno i dogovoreno, pa Dukla ponovo ima napad za ubjedljiviju pobjedu.
Međutim, premda je bio neometan, lob igrača Dukle zaustavlja stativa i ponovo imamo vremena da organizujemo posljednji napad.
Lopta u brzom prenosu dolazi do Džinovića koji sa svoje pozicije desnog krila skače, šutira, ali golman gostiju brani njegov šut, za pobjedu svoje ekipe 20-21.
Ostaje velika žal da kao predstavnik BH rukometa nismo osvojili bar jedan bod, mada smo dali sve od sebe. 
Žao nam je i fenomenalne gračaničke publike koja je uz nas bila i u Pragu i večeras u našoj dvorani, što joj nismo priuštili više od dva časna poraza.
Treba biti pošten i realan pa priznati da u dalje takmičenje ide bolja i kvalitetnija ekipa, sa širim i ujednačenijim rosterom, kojoj želimo puno sreće u nastavku takmičenja.
Za sve nas bilo je ovo veliko i značajno iskustvo i nadamo se da nismo razočarali one što poštuju naš rad i što nas vole.

#rkgračanicaigrajrukometživisport