Danas u Sarajevu, UO RS BiH konačno je obezbjedio kvorum i održao redovnu sjednicu.
Pritisnuti rokovima za odgovor EHF-u (13.07.2020.g.), naši izabrani dužnosnici, skoro četiri mjeseca nakon prekida prvenstva, donijeli su odluke vezane za okončanje takmičarske sezone 2019/2020.
Prvak Bosne i Hercegovine je banjalučki Borac, koji je na taj način obezbjedio učešće u EHF Cupu.
Na ovaj način Banjalučani su na najbolji način uveličali svoj 70.rođendan. Premda nam je žao što prvenstvo nije okončano i poredak nije u potpunosti determinisan rezultatima na terenu čestitaćemo Borcu na tituli jer je činjenica da su nakon 18.kola bili lideri na tabeli.
Naš klub postao je viceprvak, a osvajanjem drugog mjesta, postigao je jedan od najvećih uspjeha u svojoj istoriji i skupa sa trećeplasiranim RK”Bosna” Visoko, izborio je učešće u Challenge Cupu.
Visočani, nakon dužeg vremena imaju priliku za izlazak na evropsku scenu, pa našim sportskim prijateljima, takođe čestitamo na velikom uspjehu.
Što se tiče ostanka/ulaska u Premijer ligu, odlučeno je da ligu napusti RK”Drina” Zvornik, a novi premijerligaš je postao RK”Derventa” Derventa, koji je proglašen za prvaka Prve lige RS.
Za preostala dva mjesta u premijerligi, kroz mini ligu, koja treba da se završiti 15 dana prije početka sezone 2020/2021 igraće dosadašnji premijerligaši RK”Goražde” Goražde i RK”Iskra” Bugojno, te ekipe RK”Krivaja” Zavidovići i RK”Bosna” Sarajevo, koje su proglašene za prvake Prve federalne lige grupa sjever, odnosno jug. 
U slučaju odustajanja neke od ekipe od učešća u premijer ligi, njeno mjesto popunjavaće ekipe iz mini lige koje se nisu plasirale u Premijer ligu.
#rkgračanicaigrajrukometživisport