Edin Mujić, novi je koordinator i trener omladinskih selekcija RK”Gračanica” Gračanica.
Edin Mujić, rođen je 25.10.1989.g. u Tuzli.
(Sin je Suada Sukija Mujića, rođenog gračanlije, koji je kao legendarno desno krilo svoju igračku karijeru najvećim dijelom proveo kao standardni prvotimac u RK”Sloboda” Tuzla igrajući u 2.saveznoj ligi ex Yu).
Edin se rukometom počeo baviti sa 14 godina. 
Prošao je sve omladinske kategorije RK”Sloboda” Tuzla za koju je nastupao i u seniorskoj ekipi. Nakon teške povrede 2012.g. bio je primoran da prerano okonča igračku karijeru. Pored igračke, uporedo je gradio i akademsku karijeru.
Kao “Zlatni student” sa prosjekom ocjena preko 9,5 tokom studija, godine 2013. dobija zvanje Magistra tjelesnog odgoja i sporta.
Nakon povrede, postaje trener, a svoj rad fokusira na omladinske selekcije u školi rukometa „Tuzla“ Tuzla gdje je dobio prvu priliku.
Krajem 2015.g. preuzima funkciju koordinatora i trenera u omladinskim selekcijama RK”Sloboda“ Tuzla, koja doživljava preporod u radu, a kasnije i u rezultatima.
Pozitivan trend razvoja Slobodine škole rukometa, dječaka i samog trenera bio je primjetan i evidentan iz sezone u sezonu. Rezultati koje je ŠR„Sloboda“ Tuzla počela ostvarivati sa svojim selekcijama, dali su dodatni motiv i pokazali da planiranje aktivnosti, predan i stručan rad, kroz kontinuiranu motivaciju dječaka, neizostavno daju pozitivne efekte.
Završnice državnih prvenstava par posljednjih sezona sa generacijama 1998/99, 2004/05 (viceprvaci države sezona 2018/19; osvajači 2.mjesta na prestižnom međunarodnom turniru u Makarskoj, osvajači niza turnira među kojima posebno izdvajamo super kvalitetni Brčko Cup u konkurenciji Zagreba, Celja, Vojvodine za 2019.g.), samo su dio vrijednih rezultata i pokazatelji su posvećenog i sistematskog rada posljednjih sezona koji su dali izuzetne rezultate.
Dobro došao Edine!
#rkgračanicaigrajrukometživisport