Danas smo zasluženo poraženi u uzvratnoj utakmici 2.kola European Cupa u Odessi, ali smo uspjeli sačuvati juče stečenu prednost i plasirati se u 3.kolo.

Prvo poluvrijeme otvaramo vođstvom i prvih 10-tak minuta uglavnom se igra gol za gol.
Nakon toga, pravimo nekoliko tehničkih grešaka, promašujemo par čistih zicera i već u 18’ Odessa ima prednost 7-10 kada trener Doborac poziva time-out.
Nažalost, naši igrači ne primaju informacije, igraju katastrofalnu odbranu praktično bez faula, pa već u 21’ formalni gosti anuliraju prednost od 6 golova i vode 8-14.
Do kraja poluvremena u kojem smo napravili čak 9 tehničkih grešaka, promašili 9 šuteva i igrali lošu odbranu imali smo rezultat 12-17.
U drugo poluvrijeme ulazimo sa velikim grčem, a za pojedine igrače koji danas “nisu bili na utakmici” možemo reći i velikim, nerazumljivim strahom.
Rezultat takve igre je vođstvo Odesse 15-22 u 38’ što je značilo da Ukrajinci idu dalje.
Željenu razliku Odessa održava do rezultata 18-25, a igrala se 43’ minuta.
Od tog momenta na našem golu razbranio se golman Hušić, koji je odbranio dva penala i par teških lopti.
Ponajprije zahvaljujući indisponiranom Džinoviću u prvom, ali sjajnom u drugom i Peroviću koji je preuzeo odgovornost, vraćamo se u rezultatsku “pozitivu”.
Kada je na semaforu stojao rezultat 25-28 u 56’ bilo je jasno da će Odessa teško do prolaza, premda im je zbog više datih golova “u gostima” odgovarala i pobjeda od 6 razlike.
Na kraju poraženi smo 26-30 od danas boljeg protivnika, nismo bili na visini zadatka i zamalo nam se nisu ponovila iskustva koja smo imali sa Vogošćom, Borcem, Izviđačem u Kup sistemima takmičenja.

Naravno da nemamo pravo biti nezadovoljni i bahati jer ipak je ovo veliki uspjeh male Gračanice i BH rukometa, ali moramo biti svjesni da se pobjede ostvaruju na terenu, a ne na FB, portalima i nerealnim izvještavanjem.

Veliko hvala svim ljubiteljima rukometa i našim navijačima koji su nam pružali podršku i bili veliki motiv da ostvarimo naš zajednički cilj.

#rkgračanicaigrajrukometživisport