Danas je Gradonačelnik grada Gračanice, Nusret Helić-Daso u radnu posjetu primio predsjednika RK”Gračanica” Nedima Musića i šefa stručnog štaba Damira Doborca.
U otvorenom razgovoru, analizirana je trenutna situacija uzrokovana pandemijom i ocjenjeno je da nas u svakom pogledu čeka vrlo težak i neizvjestan period.
Međutim, pored evidentnih nedaća generisanih pojavom COVID-19, svi sudionici razgovora složili su se da se uz poštivanje propisanih mjera zaštite, sportske aktivnosti svakako trebaju nastaviti.
Gradonačelnik je upoznat da se ekipa trenutno nalazi u fazi reaktivacije koja se završava 10.07.2020.g.
Podsjetićemo da je prvenstvo prekinuto polovinom marta, a da se po ukidanju vanrednog stanja ekipa nalazi u trenažnom procesu radeći tri puta sedmično.
Nakon dvonedeljne pauze i odmora, startaće zvanične pripreme za sezonu 2020/2021.
Nakon što su apsolvirane teme vezane za neka tehnička rješenja u Sportskoj dvorani, razgovarano je o finansijama.
Gradonačelnik Helić, veliki pobornik sporta, potvrdio je u današnjem razgovoru da će Grad Gračanica i dalje biti generalni sponzor naših rukometaša i da potpora svake vrste neće izostati.
Ono što nas posebno raduje jeste priznanje od strane Gradonačelnika na odličnoj organizaciji i funkcionisanju kluba, što nas dodatno obavezuje da radimo još bolje.
Koristimo i ovu priliku da se srdačno zahvalimo Gradonačelniku na osjećaju za sport i podršci koju smo imali svih proteklih sezona.
#rkgračanicaigrajrukometživisport