Kada smo u decembru 2018.g. objavili efektan gol koji je nakon “piruete” u dresu Leotara protiv Gračanice, postigao Aleksandar Glendža, nismo ni slutili da će to biti početak jednog divnog sportskog prijateljstva.
Posredstvom društvenih mreža, sa nama je prvo u kontakt stupio stariji Sašin brat, a nakon toga upoznali smo mlađeg brata i oca.
Sretali smo se redovno sa porodicom Glendža i u Trebinju, ali i u Gračanici gdje su pored utakmica, boravili i na privrednom sajmu.
Saša je po pravilu svaki puta sjajno igrao protiv nas, ali nam to nikad nije smetalo u našem prijateljskom odnosu, naprotiv.
Nakon prošle sezone, Glendža je iz Leotara prešao u slovenački Slovenj Gradec.
Nastavio je i u Sloveniji sa sjajnim igrama, te izborio mjesto u reprezentaciji Crne Gore, a sutra će na Evropskom prvenstvu imati svoj debi na velikom takmičenju protiv reprezentacije Hrvatske.
Mi smo u jesenjem dijelu prvenstva gostovali u Trebinju, a porodica Glendža, ponovo je bila na utakmici, na koju su došli iz Podgorice.
Međutim ono što nas je sve iznenadilo i obradovalo je nedavni gest ovog mladog momka.
Naime, 23.12.2019.g. posjetio je Glendža svoje drugove i bivše saigrače u RK”Leotar” i tom prilikom im darovao dvije lopte sa kojima će se igrati Evropsko prvenstvo.
Ali tu nije kraj priče, isto to učinio je i prema sportskim prijateljima iz RK”Gračanica”.
Večeras su u Gračanicu pristigle poklon lopte od Aleksandra Glendže.
Veliko hvala, sjajnom rukometašu i još boljem čovjeku na ovom znaku pažnje.
Sretno Saša i neka Ti se sve želje ostvare!

#rkgračanicaigrajrukometživisport