Danas je Gradonačelnik grada Nusret Helić-Daso u radnu posjetu primio dopredsjednika RK”Gračanica” Nedima Musića i šefa stručnog štaba Damira Doborca.
Nakon što je uputio iskrene čestitke za postignute rezultate u takmičarskoj sezoni 2018/19, Gradonačelnik je obećao još značajniju podršku u radu kluba.
Gradonačelnik je istaknuo da će kao i do sada infrastruktura Sportske dvorane prioritetno biti na raspolaganju potrebama rukometnog kluba, a takođe stavio je na raspolaganje i korištenje gradskog pomoćnog stadiona sa umjetnom travom za potrebe trenažnog procesa.
Gradonačelnik je obećao i veću finansijsku potporu u radu kluba, a dao je maksimalnu podršku prijavi ekipe za učešće u Challenge CUP-u. 
Dakle, nakon sezone 2002/03 kada je u Gračanici gostovao danski Aalborg HD u Gračanicu ponovo “dolazi Evropa”.
U narednim danima Uprava kluba i Stručni štab, nastaviće pregovore sa sponzorima, a takođe će intenzivno raditi na kompletiranju igračkog rostera koji će sasvim sigurno biti izmjenjen.
Prioritetni zadatak Uprave bio je ostanak Damira Doborca na klupi, što je na obostrano zadovoljstvo i dogovoreno.
U narednom periodu učinićemo sve da RK”Gračanica” i dalje ostane stabilan klub, koji će i u narednom periodu igrati značajnu ulogu u BiH rukometu.
U ponedeljak 03.06.2019.g. nakon večernjeg treninga igrači će na zaslužen odmor, a već u posljednjoj dekadi jula planirana je prozivka i početak priprema za predstojeću sezonu 2019/20.

#rkgračanicaigrajrukometživisport