U subotu 02.02.2019.g. sa početkom od 18,00 sati u Vogošći igramo 1.utakmicu četvrtfinala KUP-a BiH. Biće ovo prva od tri utakmice koje igramo protiv ovog respektabilnog sastava.
U jesenjem dijelu prvenstva u okviru 2.kola slavili smo tijesno, ali potpuno zasluženo 27-25.
U odnosu na tu utakmicu u našem sastavu nema Toromanovića, ali su tu Manjić, Džinović i Sumbić.
Sa druge strane domaćini u odnosu na pomenutu utakmicu neće računati na Omahića, Hrbata, Čosića i Džinovića, ali su tu Mimić, Stojanović i Bečić.
Takođe novina je iskusni strateg Kasim Kamenica koji je na klupi naslijedio Danijela Riđića.
Sigurno da Vogošćani imaju odličnu ekipu i da su u svakom susretu favoriti na papiru. 
Na golu domaćina su Efendić (sjećamo ga se po briljantnim odbranama na turniru “Halid Žunić” kada je branio za dobojsku “Slogu”), nekadašnji golman RK”Izviđač” Ivanković i Hadžić dijete “Vogošće” koji je jedno vrijeme proveo u Visokom.
Na poziciji pivota su iskusni kapiten Geko i sve bolji i učinkovitiji Kadrić, koji sve više osim odbrambenih ispunjava i ofanzivne zadatke.
Srednji bekovi su brzi i eksplozivni Bosić nekadašnji igrač “Sloge” iz Doboja inače rođeni brat našeg golmana, te Zahirović koga krase skoro iste osobine.
Lijevi bekovi su godinama ponajbolji igrač Premijer lige, u igri 1 na 1, neprikosnoveni Maglajlija Čičkušić, zatim bivši igrač “Igmana” Čorbo, sjajni šuter Gavrić takođe dijete “Sloge”, te povratnik iz HCB “Karvina”, Češka, specijalista za odbranu Stojanović.
Desni bekovi su mladi Halilović koji je došao iz škole rukometa “Sedmerac”, te pojačanje iz Visokog Mimić, koji je svojevremeno igrao za “Vogošću”, te Mostarac Kreso koji je inače dešnjak, ali se odlično snalazi i na poziciji desnog beka. Na lijevom krilu izbor je nakon odlaska Čosića samo na Jelačiću, a na desnom krilu pored našeg nekadašnjeg prvotimca Osmanhodžića, tu je i povratnik Bečić koji je ove zime došao iz “Izviđača”. 
Na klupi je prekaljeni stručnjak i jedan od najvećih trenera regiona Kasim Kamenica koji je vodio sve najveće klubove ex Yu, a takođe trenirao je ekipe iz Austrije, Mađarske, te bio selektor BiH.
Ovaj kvalitet ekipe iz Vogošće predstavlja pravi izazov za našu ekipu, koja će učiniti sve da iz ovih susreta izađe kao pobjednik.
Pozivamo sve naše navijače, naročito sarajevske studente da u što većem broju dođu na utakmicu i pruže nam podršku.
#rkgračanicaigrajrukometživisport