U srijedu 07.10.2020.g. sa početkom od 19,00 sati u Gračanici gostuje povratnik u društvo najboljih RK”Derventa”.
Zanimljivo da je svoj posljednji susret u Premijer ligi Derventa igrala upravo protiv naše ekipe, a tada smo slavili u Derventi i osvojili 1.mjesto u ligi pred play off za prvaka.
Premda mnogi Derventu unaprijed svrstavaju u grupu autsajdera i sele je u niži rang, činjenice koje ćemo navesti govore suprotno.

Naime, igrači trenera Bjeloševića: Zemunović, Sibinčić, Lukić, Starčević, Stanković, Živanić, Šmulja, Škrga koji su godinama igrali u Premijer ligi nipošto se ne smiju podcjeniti bez obzira što proteklu sezonu nisu igrali na najvišem nivou.
Ako se njima pridodaju mladi Milinković kojeg smo imali priliku vidjeti na turniru “Halid Žunić” i pojačanja iz banjalučke škole rukometa Dragičević i Grahovac, ta Dobojlija Pejić onda ovoj utakmici moramo prići maksimalno ozbiljno.
Koliko vrijede momci sa Ukrine pokazali su i u pripremnom periodu kada su remizirali sa dobojskom Slogom, a u posljednjoj provjeri ubjedljivo savladali Maglaj.

Naravno, mi se u ovom trenutku ne plašimo komšija iz Dervente, ali ih premda smo favoriti u ovom susretu maksimalno respektujemo i poštujemo.
Svjesni smo da je liga dosta ujednačena, da nema izrazitih favorita, da se najveća iznenađenja dešavaju upravo u prvim kolima, ali ćemo se potruditi da nastavimo niz nepobjedivosti u Gračanici i da sa dva boda otvorimo sezonu.

#rkgračanicaigrajrukometživisport