U goste nam dolazi ekipa Iskre iz Bugojna, koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojila 4 boda, minimalno savladavši Konjuh i Vogošću na domaćem parketu.
Slabom bodovnom saldu Bugojanaca dosta je kumovao i nepovoljan raspored, jer su u prvim kolima ugostili Izviđač, Borac i Slobodu, pa porazi i nisu neko veliko iznenađenje.
U gostima su takođe poraženi minimalno u Zavidovićima, a nešto ubjedljivije u Doboju, Istočnom Sarajevu i Gornjem Vakufu/Uskoplju.
Zaostalu domaću utakmicu protiv Bosne iz Visokog odigraće naknadno.

Slijedi trenutni roster ekipe iz Bugojna.Golmani se Arman Beširević, nekadašnji golman Prijedora, Borca i Vogošće, te mladi Nedim Agić i Edin Halilović.
Na poziciji lijevog krila su Ivan Vokši, srbijanski internacionalac koji je karijeru započeo u Partizanu, igrao za veliki broj klubova u Srbiji, a nastupao je i za ekipu Alba iz Mađarske.
Njegove zamjene su iskusni Nihad Šupić, te mladi igrači Edin Malkić i Faris Rujanac.
Na lijevom beku je Crnogorac, Sava Ražnatović, koji je igrao za Mornar, Slogu, Alcobendas, RK Leotar i Sporting Da Horta iz Portugala odakle i dolazi u Iskru.
Pamtimo ga iz mečeva sa Leotarom od prije dvije sezone.
Srednji bek i vođa tima je Benjamin Čičkušić, nekadašnji reprezentativac i član Maglaja, koji je takođe kroz svoju karijeru promjenio mnogo klubova.
Tako je u BiH igrao za Krivaju, sarajevsku Bosnu i Vogošću, a u inostranstvu nastupao je za Al-Asad u Kataru gdje je bio i juniorski reprezentativac ove zemlje, te u Turskoj za Selkaspor.
Lijevi i srednji bek je Bugojanac Amir Bostan, a tu je i Davor Laković, koji je u Iskru došao iz Bara.
Na desnom krilu je Lazar Janković, takođe bivši igrač Leotara.
Srbijanski internacionalac igrao je za Partizan, Slogu iz Požege, a jedno vrijeme proveo je i u Tunisu.
Desno krilo je i Amar Hrustanović koji je prošao rukometnu školu RK Maglaj, da bi potom igrao za RK Žepče i RK Bosna iz Sarajeva, nakon čega je nastupao u Njemačkoj uglavnom za niželigaše.
Na crti su Ahmed Zukić i Travničanin, Ismar Kahvić koji je prošlu sezonu nosio dres Sloge iz GV/U.
Prema informacijama koje smo dobili pivot Ajdin Velić i lijevi bek Faris Rujanac (Donji Vakuf) nisu više u rosteru trenera Amira Šahmana.

Nipošto ne smijemo potcjeniti ekipu Iskre, ali smo u ovom meču svakako favoriti.

#rkgračanicaigrajrukometživisport