Dobru igru i rezultate koje postižemo u posljednje vrijeme imamo priliku nastaviti i u subotu 12.12.2020.g. kada u okviru 13.kola dočekujemo ekipu RK“Slavija“ iz Istočnog Sarajeva.
U naš sastav vraća se golman Jasmin Hušić, a Nikola Perović će zbog povrede tetive najvjerovatnije i ovu utakmicu odgledati sa tribina ili klupe ovisno o odluci trenera Doborca.
Nadamo se da će do susreta 3.kola European Cupa 19.12.2020.g. i on biti maksimalno spreman.
Praksa je pokazala da su se unaprijed upisani bodovi po sistemu „lako ćemo“ najčešće obijali o glavu svakom ko je podcjenio svog protivnika, pa stoga moramo maksimalno biti fokusirani na subotnju utakmicu i ništa ne prepuštati slučaju.

Nakon turbulentnih dešavanja u Upravi i ostavki čelnih ljudi, Slavija je bila paktično pred gašenjem.
Nedugo zatim, zahvaljujući čelnim ljudima RS RS i resornog Ministarstva RS-a, uspjeli su se konsolidovati dobiti novu Upravu na čelu sa Aleksandrom Glavašem i formirati igrački roster pred sami početak sezone.
Ostali su „Sokolovi“ skoro bez cijelog prošlosezonskog kadra (Miloš Močević, Marko Pandžić, Ivan Benić, Adis Hrbat, Mihailo Domazet, Danijel Božić, Haris Bračković, Mirza Mimić, Stefan Trapara, Spasoje Pekić, Muhamed Toromanović), pa treneru Goranu Tomiću nije bilo nimalo lako da za kratko vrijeme pripremi potpuno novu ekipu za premijerligaške okršaje.
Ukoliko se ovome doda da je i ekipa Slavije imala 14-to dnevnu izolaciju, prouzrokovanu virusom COVID-19, onda je kriza igara i rezultata sasvim razumljiva.

U dosadašnjem dijelu prvenstva „nebesko-plavi“ u proteklih 10 utakmica koliko su odigrali, zabilježili su jednu ubjedljivu pobjedu protiv Iskre i doživjeli 9 poraza uz dva neodigrana meča.
Bodove iz Istočnog Sarajeva odnijeli su Leotar, Izviđač, Borac, Sloboda, Konjuh i Vogošća, a na gostujućim terenima poraženi su u Brčkom, Doboju i Zavidovićima.
U zaostalim utakmicama predstoji im jako teška gostovanja u Gornjem Vakufu/Uskoplju i Visokom.

Kao što to biva, za sve nedaće i probleme uvijek je kriv trener, pa je tako nedavno Gorana Tomića na kormilu Slavije zamjenio Boris Tešanović koji je i do sada bio član stručnog štaba.
Na golu Slavije u ovoj polusezoni bili su iskusni premijerligaški golman Faris Žiga (Bosna Visoko, Konjuh, Goražde) koji je u međuvremenu napustio klub i mladi Adin Delalić koji sa dosta uspjeha obavlja svoj posao.
Na poziciji lijevog krila su ovosezonsko pojačanje Ajdin Smajilbegović (Krivaja, Bosna S, Vogošća) i Filip Radovanović.
Na poziciji lijevog beka su crnogorski internacionalac Božidar Leković nekadašnji igrač Izviđača, koji je nastupao i za grčki Olimpijakos, Metaloplastiku iz Šapca, rumunsku Constantu, italijanski Trieste i izraelski Maccabi iz Dimone.
Igrao je i za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu 2016. godine.
Drugi lijevi bek je Igor Beribaka, a tu je i Filip Blagojević.
Takođe igrači koji su po vokaciji lijevi bekovi, ali koji uglavnom obavljaju odbrambene zadatke su iskusni Bojan Tuševljak i Srđan Lale.
Na poziciji srednjeg beka je povratnik iz bugojanske Iskre, Miloš Tešanović, te Nemanja Pavlović.
Iskusni Samir Korjenić (Bosna Visoko, Bosna Sarajevo, Vogošća, a nastupao je i za Dobovu iz Slovenije) zauzima poziciju desnog vanjskog, a njegova alternativa je Dragan Tošić.
Na desnom krilu je ovosezonsko pojačanje, nekadašnji igrač banjalučkog Borca Boris Šekarić, a tu su još i Bojan Kovačević i Filip Bojović.
Nakon odlaska Gabrijela Mišetića, na poziciji pivota su Predrag Tešanović i Teodor Močić.

Ono što je sigurno jeste činjenica da će gosti pokušati da nas iznenade jer nemaju šta da izgube.
Sa druge strane, ozbiljnim pristupom i angažmanom od prve minute, treba da potvrdimo ulogu favorita u ovom susretu.

#rkgračanicaigrajrukometživisport