Sinoć su odigrane utakmice 12.kola PML nakon kojeg je jasno da će visočka Bosna prezimiti na čelu premijerligaškog karavana.
Zeleni iz grada piramida, osvojili su 30 bodova, a u utorak gostuju Borcu u Banjaluku gdje će pokušati popraviti svoj bodovni saldo.
U korak ih slijede naši momci sa 27 bodova, koji će u srijedu od 18,00 sati ugostiti Derventu, koja ove polusezone ne igra na prepoznatljivom nivou, ali se nipošto ne smije potcjeniti. 
U slučaju poraza Bosne, a naše pobjede, ekipe će se bodovno poravnati, ali se u ovoj fazi gleda gol-razlika.
Dervenčani dolaze odmorni jer ovaj vikend nisu igrali svoju utakmicu.
Tijesni porazi naših gostiju u Banjaluci, Živinicama, Vogošći, nalažu maksimalan oprez. Pekić, Živanić, Starčević, Mišanović, Zemunović, Lukić, Sibinčić, Stanković dobro su poznata imena rukometnoj BH javnosti, a tu su i perspektivni Dragičević, Nikić te još par mlađih igrača.
Dakle, u srijedu od 18,00 sati, očekuje nas još jedna dobra rukometna predstava, a ovim putem pozivamo i naše vjerne navijače da skupa zatvorimo rukometnu 2018.g. u našem gradu.
Leotar će braniti treću poziciju na teškom gostovanju u Živinicama. Konjuh se konačno kompletirao i djeluje poput probuđenog diva.
Uspjeli su vezati tri utakmice bez poraza i učiniće sve da se serija nastavi.
Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, gostuju u Brčkom. U pretprošlom kolu Sloga je remijem u Mostaru razbila famu da je isključivo domaćinska ekipa, a da li će ponoviti rezultat iz grada na Neretvi ili pak ostvariti prvu gostujuću pobjedu, ostaje nam da vidimo.
Lokosi nakon potopa u Gračanici i Doboju, odigrali su sjajne mečeve u Maglaju, Trebinju i Visokom, uz domaće pobjede izuzev Borca, sa puno samopouzdanja čekaju svoje goste.
Ranjena Vogošća dočekuje dobojsku Slogu, koja takođe nije u sjajnoj formi, dok će Maglaj već u utorak ugostiti otpisanu Slaviju.
Derbi donjeg dijela tabele igra se u četvrtak u Mostaru, gdje na krilima pobjede protiv Vogošće dolazi i gostuje Goražde. 
Mostarcima koji su odmarali ovaj vikend, pobjeda se nameće kao imperativ.
Nakon ovoga, imaju se odigrati dvije zaostale utakmice:
Borac-Maglaj i Derventa-Zrinjski, čime bi se okončao jesenji dio prvenstva 2018/19.
#rkgračanicaigrajrukometživisport