Posljednju utakmicu u kalendarskoj 2020.g. igramo protiv RK”Vogošća” iz Vogošće.
Radi se o zaostalom susretu 14.kola.

U dosadašnjem dijelu prvenstva Vogošća je donijela 5 bodova sa strane, očekivano savladavši fenjeraše Slaviju i Derventu, a u finišu susreta prokockala je puni plijen iz Trebinja, odakle je donijela bod.
Poraze je očekivano zabilježila na teškim gostovanjima u Ljubuškom, Banjaluci i Tuzli, te minimalno u Bugojnu gdje su imali priliku i za povoljniji ishod.
Bez većih problema na svom terenu ubjedljivo su savladali Maglaj, Lokomotivu i Slogu GV/U.
Nešto teži zadatak imali su protiv Krivaje i visočke Bosne, minimalno su savladali i lidera na tabeli dobojsku Slogu, a nakon velikog preokreta i serije 11-4 dobili su i Konjuh iz Živinica.
Dakle, u dosadašnjem dijelu prvenstva 100% učinak na svom parketu.
Sudeći po rečenom čeka nas izuzetno težak posao.

Što se tiče rostera ekipe iz Vogošće, radi se o dosta podmlađenoj ekipi sa iskusnom prvom postavom i dosta talentovanih, mladih igrača koji su se iz nekoliko klubova koncentrisali u Vogošći.
Na golu Vogošće je iskusni Damir Efendić, kojeg poznajemo iz vremena kada je branio za sarajevsku Bosnu i Slogu iz Doboja.
Ljubitelji rukometa u Gračanici ga pamte po sjajnim odbranama penala na turniru “Halid Žunić” kada je proglašen za najboljeg igrača.
Drugi golman je Ahmed Čabaravdić, kadetski reprezentativac BiH, koji je došao iz redova visočke Bosne, a tu je i perspektivni Bekir Čordalija.
Na poziciji lijevog krila je Ibro Jelačić, te pojačanje iz tuzlanske Slobode, Enes Skopljak, koji je dijete visočke Bosne, a kojeg pamtimo iz vremena kada je nosio dres Kaknja.
Nažalost, Skopljak je trenutno van rostera zbog povrede.
Na lijevom beku je velika konkurencija, premda igrači koji su nominalno lijevi bekovi po potrebi igraju na svim vanjskim pozicijama.
Prvo ime ekipe i vođa na terenu je bivši reprezentativac Duško Čelica, koji je imao sjajnu karijeru igrajući za klubove: Cimos Koper, Branik Maribor, sarajevsku Bosnu, kataranski Al Jaish, Al Shabab iz Dubaija, francuski Cesson i Selestat, Zagreb, njemački Eisenach, rumunsku Dobrogeu, Vojvodinu i izraelski Hapoel.
Premda nije u najboljim igračkim godinama niti fizičkoj spremi, sigurno je kao razigravač i stub odbrane najveća prepreka našim momcima.
Nadalje, Adis Hrbat, je poznati “bombarder” Premijer lige.
Igrao je u sarajevskoj Bosni i Slaviji.
Mladi Harun Sirčo, koji je došao iz visočke Bosne i Bekir Džemidžić koji je ponikao u RK”Goražde” su budućnost Vogošće.
Motor ekipe je Ajdin Zahirović, srednji bek, igrač koji je pozivan od strane selektora Šumana na posljednje okupljanje reprezentacije i igrač od koga puno ovisi igra Vogošće, naročito u napadačkom smislu.
Na poziciji srednjeg beka u konkurenciji su još Haris Đapo, ponikao u sarajevskoj Bosni, a nastupao je i za Briješće, te juniorski reprezentativac Adnan Isaković, koji je došao iz RK”Radnički” Goražde.
Iskusni Elis Memić, je prva opcija na desnom beku.
U Vogošću je došao iz finskog Cocksa, a ranije je nastupao za izraelski Nez Tzionu, turski Zagnos, a dvije sezone proveo je i u dresu banjalučkog Borca.
Njegova alternativa je mladi Adis Halilović koji je ponikao u ŠR”Sedmerac” i već skoro pune dvije godine je član Vogošće.
Igrač koji je trenutno u sjajnoj formi je Ivan Benić, desno krilo, koji je pojačao “crvene” iz Slavije, a ranije je nastupao i za Lokomotivu iz Brčkog.
Mladi Kerim Semić, je perspektivno desno krilo, a i on kao Sirčo i Čabaravdić dolazi iz visočke Bosne.
Na poziciji pivota su kapiten ekipe stameni Nedim Kadrić, zatim Ermin Ombaša, momak koji je ponikao u Briješću, a igrao za brčanksu Lokomotivu, te mladi Eldin Puriš koji je u Vogošću došao iz ŠR”Sedmerac”.

Dakle, evidentno je da Vogošća ima ekipu koja je kombinacija mladih i perspektivnih, te iskusnih, prekaljenih igrača.
Obije ekipe imaju svoje prednosti i mane.
Mi vjerujemo da smo spremnija i uigranija ekipa koja u Vogošću ide da se nadigrava i pobjedi.

#rkgračanicaigrajrukometživisport