RK”Gračanica”-RK”Sloga” Doboj

Nakon izvanredne predstave i ubjedljive pobjede protiv Zrinjskog u narednom 17.kolu dočekujemo dobojsku Slogu. 
Podsjetićemo da smo najubjedljiviji poraz (23-25) ove sezone doživjeli upravo u Doboju.
U jesenjem dijelu prvenstva Dobojlije su imale promjenjivu formu, pa su bilježili neočekivano visoke poraze od slabijih timova, a istovremeno pobjeđivali i pravili probleme najjačim sastavima.
Budući da su na polusezoni imali potpuni remont ekipe, utakmice iz prvog dijela ne mogu nam biti adekvatan pokazatelj trenutne snage i forme rukometaša Sloge.
Naime, u odnosu na jesen, klub su napustili pivot Velibor Manjić (Gračanica), lijevi bek Miljan Ivanović (Izviđač), a nešto ranije Borko Vještica i Stefan Petković.
Sa druge strane redove dobojskih crveno-bijelih pojačali su bivši golman Partizana, Miloš Knežević, zatim Haso Čosić lijevo krilo Vogošće, Nikola Perović stigao je iz Švicarske i zauzeo mjesto na poziciji lijevog beka, pivot Goran Ristović pristigao je iz Vranja, a svakako najzvučnije pojačanje je nekadašnji srednji bek banjalučkog Borca, Tatrana iz Prešova i Železničara iz Niša, Stefan Janković inače unuk doajena i utemeljitelja gračaničkog rukometa profesora Branka Jankovića.
Sloga nam dolazi sa 5.pozicije i sigurno 
će pokušati sve da ostvari pozitivan rezultat, ali mi vjerujemo u našu ekipu i ne sumnjamo u novi uspjeh.
Sigurno nas u subotu čeka još jedan rukometni spektakl!
Pozivamo sve ljubitelje rukometa i naše vjerne navijače da budu naš 8.igrač i da zajedno proslavimo još jednu pobjedu.
Zbog velikog interesovanja za ovaj susret karte će se prodavati u predprodaji u četvrtak i petak od 10,00-12,00 i 16,00-18,00 sati.
#rkgračanicaigrajrukometživisport