Nakon dva proljetna kola i dvije relativno sigurne pobjede u Goraždu i na domaćem terenu protiv Drine, naši momci imaju prvo pravo iskušenje u proljetnom dijelu prvenstva na gostovanju u Ljubuškom.
Prošlog mjeseca u okviru KUP takmičenja, dva puta smo se sastali sa našim subotnjim protivnicima i odigrali četiri različita poluvremena.
U Ljubuškom smo nakon 30’ imali vođstvo, da bi se u drugom dijelu potpuno raspali i doživjeli najveći poraz u posljednjih nekoliko sezona. 
Razloga je bilo puno, ali ćemo kao i do sada biti samokritični i fakturisati ih našoj lošoj igri.
U revanšu smo pokazali da smo u ovom trenutku sigurno kvalitetnija momčad od aktuelnog prvaka. 
U prvom dijelu imali smo priliku da se odvojimo na +4, niti sa penala nismo uspjeli, naši golmani su u tom dijelu susreta bili totalno indisponirani, ali smo ipak ostvarili prednost od dva gola razlike.
U drugom poluvremenu, kada smo slomili otpor Izviđača, potkraj susreta, poremetio nas je apsolutno nepotreban incident i gosti su sretno i spretno sačuvali prednost stečenu u Ljubuškom i plasirali se na Final four KUP-a BiH.
Naravno i sreću treba zaslužiti.
Pored svih medijskih pritisaka koji se ovih dana konstantno vrše na naš klub i ekipu, “hladne glave” i sigurni u svoj kvalitet idemo u grad na Trebižatu da odigramo dobru, mušku utakmicu, a neka pobjedi bolji.
Vjerujemo da će ovo biti istinski sportski spektakl u kojem će rukomet biti u prvom planu i u kome će prisutni gledaoci uživati.

#rkgračanicaigrajrukometživisport