U subotu 14.03.2020.g. očekuje nas derbi kola u kome se sastaje naš drugoplasirani tim i gosti iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja koji su trenutno na visokoj četvrtoj poziciji.
Mi već dugo vremena ne znamo za poraz na domaćem terenu, a Sloga se ove godine pokazala kao nezgodan gost, savladavši Konjuh i Iskru, uz osvojen bod iz Maglaja.
Premda smo favoriti, ovo neće biti nimalo lagana utakmica, naprotiv, odlučivaće nijanse.
Veliki problem za našu ekipu je činjenica da u rosteru više nema Tufekčića, Šestan je bolestan i nije bio u sastavu ni protiv Izviđača, a sinoć zbog lakših povreda nisu trenirali Ćuzović, Džinović i Šuša.
Nadamo se da će do subote ipak svi biti u konkurenciji za ovaj meč.
Premda imamo svu potrebnu dokumentaciju i tumačenje EHF-a, Registraciona komisija i dalje obmanjuje javnost, sprovodi svoju samovolju i ne izdaje licencu za Halila Šahdanovića, pa će ovaj slučaj vjerovatno dobiti sudski epilog.
Pretprodaja ulaznica organizovaće se u četvrtak i petak u standardnim terminima od 10,00-12,00 i 16,00-18,00 sati, a u Gračanici se očekuje i dolazak gostujućih navijača.
Ulaznice već od danas možete rezervisati kod sekretara kluba na broj +387 603317214.
Sve naprijed rečeno, najbolji je uvod i poziv svim našim navijačima da dođu na derbi i budu naš osmi igrač jer našim momcima podrška je u subotu itekako potrebna.

#rkgračanicaigrajrukometživisport