U subotu 10.10.2020.g. sa početkom od 19,00 sati u Maglaju igramo utakmicu 2.kola PML.
I Maglajlije su kao i većina drugih ekipa imale dosta promjena u igračkom rosteru.
Klub su napustili slijedeći igrači: Kenan Mutapčić (Bosna-S), Haris Bašić (Krivaja), Benjamin Čičkušić (Iskra), Elvedin Omahić (prekid karijere), Damir Kadrić (Gračanica), Eldar Memišević (Katar), Aleksandar Stojanović (Jugović, Kać), Luka Grahovac (Derventa).
Praktično od igrača iz prošlogodišnjeg rostera koji su značajnije bilježili nastupe ostali su: Maid Džanbegović, Edo Mehinagić, Alen Ridžal, Emir Bajraktarević, Amar Kendić i Amar Hasić koji je trenutno povrjeđen.
Pojačanja koja su stigla u Maglaj su odlično lijevo krilo, povratnik Haso Čosić iz dobojske Sloge i Marko Stojisavljević iz Iskre.
Već po letimičnom pregledu rostera može se zaključiti da su “Romantičari” znatno oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, ali sigurno da nikom neće dati pardona, niti se lako odreći bodova, pogotovo na svom terenu.
Veliki hendikep za domaćine biće izostanak gledalaca, vatrenih navijača i velike podrške koja je uobičajena u Maglaju.

U 1.kolu Maglaj je pružio žilav otpor favorizovanoj Vogošći i dobar dio utakmice bio u rezultatskom egalu.

Što se tiče naše ekipe, svjesni smo da nas čeka težak zadatak i velika borba. Za uspjeh je potrebno da budemo maksimalno fokusirani, koncentrisani i da odigramo na nivou prvog poluvremena kako smo odigrali protiv Dervente.
Svi igrači izuzev lakše povrjeđenog Azera Musića i operisanog Borisa Bosića su zdravi i spremni za okršaj.

#rkgračanicaigrajrukometživisport