U okviru 2.kola Premije rukometne lige BiH u nedelju 29.09.2019.g. gostujemo u Zvorniku.
Domaćin nam je RK“Drina“ Zvornik, koja je apsolutna nepoznanica za naš tim.
Ono što je sigurno jeste da nas očekuje teška i neizvjesna utakmica u kojoj se uzdamo u naš kvalitet i odlučnost da i ove sezone igramo bitnu ulogu u prvenstvu BiH.
Znamo da su Zvorničani u prošloj sezoni u KUP-u na domaćem terenu minimalno slavili protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i da su na toj utakmici imali i po 6 golova prednosti, a da su neposredno pred početak prvenstva remizirali sa Konjuhom iz Živinica.
Glavna snaga Zvorničana leži u tome da je ova ekipa već dugo na okupu i da je kostur ekipe godinama nepromjenjen.
Na klupi se nalazi izvanredan trener i veliki rukometni radnik, entuzijasta Milan Nedeljković-Šojka, inače nekadašnji igrač Goražda, Drine, Lokomotive. 
Glavni nosioci igre su srednji bek Miljan Vukojčić koji je i u Loznici odakle je došao u Drinu bio ponajbolji igrač i strijelac, te iskusni pivot i kapiten ekipe Sredo Vidaković.
Na desnom beku je takođe iskusni Darko Marković, koji je takođe svojevremeno nosio dres brčanske Lokomotive u Premijer ligi, a na lijevom beku je produkt Zvorničke škole rukometa Mišo Spasojević, kojem je alternativa ovosezonsko pojačanje Benjamin Hrustić koga pamtimo kada je branio boje Lukavca, odnosno tuzlanske Slobode.
Dragan Čvorić na lijevom krilu je isto tako igrač sa puno utakmica u nogama, a na desnom krilu su vrlo efikasni Bojan Cvijić pojačanje iz Loznice, te nekadašnji igrač Konjuha i Slobode iz Tuzle, Eldin Hajdarević.
Na golu je golmanski par Vlado Janković, koji je prije par sezona došao iz Banje Koviljače, te ovosezonsko pojačanje Krsto Đerić iz Valjeva. 
Tu su još jedan novi igrač iz Loznice, bek Aleksandar Mitrović, koji je u pripremnom periodu imao problema sa povredama, pa za sve ekipe predstavlja svojevrsnu nepoznanicu, te Marko Ivanović i još nekoliko juniora Drine.
Svjesni smo da nas čeka težak zadatak, ali smo sigurni u naš kvalitet i uspjeh.

#rkgračanicaigrajrukometživisport