U 4.kolu Premijer lige gostujemo u Brčkom ekipi Lokomotive.

U odnosu na prošlu sezonu u ekipi Lokomotive nedostaju:Stefan Vukoja (desno krilo, Hercegovina Sečanj), Ermin Ombaša (pivot, Vogošća), Njegoš Đukić i Miloš Čekić (srednji i desni bek, Rudar, Kostolac), Milorad Inić (lijevi bek, Leotar), Gabriel Mišetić (pivot, Slavija), Igor Krivokapić (srednji bek, Vasliui, Rumunija) i Milan Duvnjaka (prekid karijere).
I pored velikog odliva igrača (8), na okupu je ostao gro ekipe koji je iznio najveći teret prošle sezone.
Dejan Mihajlović je prvi golman, a tu su još Dejan Rikanović i Pero Pajić.
Na lijevom krilu je Ognjen Hercegovac, a njegova alternativa je kadetski reprezentativac Srbije, Luka Đorđević (2003.g.) koji po potrebi iga i srednjeg beka.
Lijevi bek je bombarder i novopečeni reprezentativac dvadesetogodišnji Šerif Baraković.
Na poziciji srednjeg beka je Visočak, Nikola Grujić, koji je nerijetko, pored toga što je razigravač i prvi golgeter ekipe.
Pavle Petrović ove sezone više igra na poziciji desnog krila, nego beka gdje je igrao lani.
Na crti je iskusni, stameni Goran Ristović, a njegova alternativa je Aleksandar Đurkić.
Dva izuzetna pojačanja Lokomotive su specijalista za odbranu, iskusni Spasoje Pekić (Slavija) koji je po vokaciji lijevi, ali u Lokomotivi je do sada više igrao na poziciji desnog beka, te Goran Šarenac (Italija) kojeg pamtimo kao vrsnog strijelca, a koji igra na poziciji lijevog beka.
Tu su i izdanci Lokomotivine škole rukometa, Mihajlo i Stefan Simić, te Leon Lucić.
Na klupi Brčaka umjesto Zdravka Stevanovića je Goran Šarenac.Dakle, već samim pregledom rostera, vidimo da je Lokomotiva spoj iskustva i mladosti, odnosno ekipa za svaki respekt.

U prva tri kola, Lokosi su poput nas, imali vrlo šarolika izdanja.
U 1.kolu, zahvaljujući izvanrednoj igri u drugom poluvremenu, na iznenađenje kompletne BH rukometne javnosti, ubjedljivo su trijumfovali u Visokom.
Zatim su nakon lošeg otvaranja utakmice protiv Slavije, na kraju ipak rutinski slavili.
Međutim, sinoć nisu bili na visini zadatka, te su neočekivano ubjedljivo poraženi u srazu sa Vogošćom.

Vjerujemo da nas čeka zanimljiva i neizvjesna utakmica u kojoj će obije ekipe tražiti svoju šansu za pobjedu kako bi ostale u vrhu Premijer lige BiH.

#rkgračanicaigrajrukometživisport