Premda bi u subotu u Gračanici trebao biti istinski praznik rukometa, epidemiološka situacija nalaže da se utakmice PML i dalje igraju bez prisustva gledalaca, ali ne sumnjamo da nas u predstojećem derbiju kola očekuje prava rukometna poslastica.
Naši navijači i ljubitelji rukometa moći će pratiti meč, putem dostupnih youtube kanala i fb stranica.

U odnosu na prošlu godinu ekipa Izviđača je tek neznatno promjenjena, a glavni problem trenera Tonija Čoline je povreda zadobijena na KUP završnici, lijevog vanjskog Nikole Primorca.
Kao što smo rekli klub su napustili Splićanin Duje Maretić (trenutno bez kluba) i Marko Buntić (Spačva, Vinkovci), koji je pred prošlu sezonu u Ljubuški stigao iz Metkovića.
Interesantno da su oba igrača igrala na poziciji desnog krila, pa je shodno tome doveden provjereni Mladen Bošković.
Dakle, na golu Ljubušaka je tandem Matej Mandić (kadetski reprezentativac Hrvatske) i nešto stariji Ante Grbavac.
Na lijevom krilu je bivši juniorski reprezentativac i kapiten BiH Ivan Miličević, a njegova alternativa Mirko Mišetić.
Na lijevom beku je reprezentativac juniora Hrvatske Domagoj Alilović i već pomenuti Primorac.
Srednjeg vanjskog igra hitri, juniorski BH reprezentativac Milan-Mića Vukšić, te u posljednje vrijeme izvanredni Miloš Kos (kadetski reprezentativac Srbije).
Na desnom beku je Žepčak Stjepan Jozinović, dok je na krilu novopridošli Mladen Bošković (Vogošća) koji je svojevremeno bio prvi strijelac Zrinjskog.
Na liniji su komandant odbrane, stameni Mostarac Dragan Šoljić i Amir Muhović dijete sarajevske Bosne.
Roster zatvaraju momci iz škole rukometa Izviđača, koji su iskustvo sticali kroz nastupe za Izviđač-2, koji se takmiči u Prvoj federalnoj ligi, grupa jug.
Radi se o izvanredno talentovanim momcima koji su kadetski reprezentativci Hrvatske ili BiH i koje su ljubitelji rukometa već mogli vidjeti u dosadašnjem dijelu prvenstva.
Filip Odak (desni bek), Mihael Bebek (lijevi bek), Diano Ćeško (srednji bek), Luka Bubalo (desno krilo, najbolji strijelac sa 10 golova u Bugojnu), Ivano Pavlović (srednji bek) i Fran Pavlović (pivot).

U prošloj sezoni, odigrali smo čak 4 susreta sa Izviđačem, sa skorom 2-0-2, a svaki puta ubjedljive pobjede zabilježile su ekipe koje su bile domaćini.
U periodu iza nas Ljubušaci su svo vrijeme imali intenzivan rad, skoro bez prekida.
Prijateljske utakmice uglavnom su igrali protiv hrvatskog premijerligaša Dubrovnika, te Leotara i Iskre.
U završnici KUP-a u drugom dijelu “pretrčali” su Slogu iz GV/U i ubjedljivo slavili, da bi u finalu u dramatičnoj završnici poklekli pred iskusnijom Slobodom.
U prva četiri kola bez većih problema slavili su protiv Iskre u Bugojnu i Slavije u Istočnom Sarajevu, te protiv Bosne iz Visokog i Vogošće na svom terenu.
Uz 100% bodovni učinak Skauti imaju i gol-razliku +27, pa su trenutno lideri na tabeli PML.

Što se tiče naše ekipe, problem trenera Damira Doborca je povreda tetive Nikole Perovića i u ovom trenutku njegov nastup je neizvjestan.
Ostali igrači su zdravi i spremni za meč.
Sigurno da nas čeka dobra i teška utakmica, radi se o ekipama koje se dobro poznaju i premda maksimalno respektujemo ekipu Izviđača, na našem terenu nikome ne dajemo pardona i smatramo da smo i u ovom meču favoriti.

#rkgračanicaigrajrukometživisport