U srijedu 21.11.2018.g. u okviru 8.kola Premijer rukometne lige očekuje nas kantonalni derbi u kome se sastaju RK”Konjuh”-RK”Gračanica”.
Trenutno u boljoj formi nalazi se naša ekipa koja iza sebe ima tri vezane pobjede i puna samopouzdanja putuje u Živinice. 
Sa druge strane domaći su zaredali sa tri poraza na teškim gostovanjima u Goraždu i Mostaru, te pred svojim navijačima od odlične Vogošće.
Premda ovi porazi nisu šokantni i neočekivani, domaćini su odlučni da učine sve što je u njihovoj moći i prekinu crnu seriju. 
Kako sami kažu “uključen je crveni alarm”, pozivaju se navijači, omogućen je slobodan ulaz, tako da nam sigurno neće biti nimalo lako nositi se sa svekolikim pritiskom domaćina u užarenoj dvorani u Živinicama.
Ulogu favorita prepuštamo Živiničanima, a mi ćemo kao i do sada dati sve od sebe da se kući vratimo neporaženi.
Što se tiče rostera, domaćini u posljednje vrijeme imaju određenih problema pa je i to jedan od razloga za nešto slabije rezultate narandžastih.
Veliki hendikep je neigranje domaćeg playmakera Hamzića, iskusni Brkić je rovit, ali svakako da Konjuh i pored toga ima dovoljno kvaliteta da pobjedi bilo koga na domaćem terenu.
U svakom slučaju, nadamo se dobroj rukometnoj atmosferi, a neka pobjedi bolji.
#rkgračanicaigrajrukometživisport