Nakon EHF pauze zbog reprezentativnih nastupa selekcija u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, utakmicama 8.kola nastavlja se domaća Premijer liga.
Prvi će na teren igrači dobojske Sloge i našeg kluba.
Utakmica se po kalendaru takmičenja trebala igrati u srijedu, ali su domaćini pozitivno odgovorili na naš zahtjev/molbu da istu igramo dan ranije jer već u četvrtak naša ekspedicija treba da putuje za Ukrajinu na mečeve 2.kola European Cupa.

U odnosu na prošlu sezonu Sloga je pretrpila dosta izmjena, a sudeći po najavama, odnosno dosadašnjim rezultatima preuzela je i opravdala ulogu jednog od pretendenata za najviši plasman.
Dobojlije su za šefa stručnog štaba dovele Maria Kelentrića, nekadašnjeg golmana hrvatske reprezentacije (145 nastupa) sa kojom je 2003.g. u Portugalu osvojio Svjetsko prvenstvo, a koji je svoju impozantnu igračku karijeru započeo u rodnom Gradačcu, zatim je nastupao upravo za Slogu iz Doboja, odakle je otišao u Zaprešić, a nastupao je i za Medveščak, Zagreb, Metkoviće, slovenačko Celje, francuski Saint-Marcel Vernon, te njemačke Tusem Essen i MT Melsungen.
Trenerska karijera se do sada uglavnom vezala za rad sa golmanima u reprezentaciji i Zagrebu, a ispred HRS bio je angažovan i za rad sa golmanima HC Beijing Sport University (Kina).
Prva trenerska iskustva, kao šef struke, Mario Kelentrić stiče upravo u Doboju i našoj Premijer ligi.
Uz prvog saradnika Dejana Vasilića, tu je i dosadašnji prvi trener Sloge, Danko Panić i nema sumnje da će njegovo iskustvo i poznavanje lige svakako biti i jeste od velike koristi Kelentriću.
Na golu Dobojlija nalazi se gorostasni Milutin Bogdanović, koji je svojevremeno u Doboj došao iz Partizana, a njegova alternativa je Božidar Bajović.
Na poziciji desnog krila je povratnik iz banjalučkog Borca Vladan Đurđević koji igra u životnoj formi, a tu su i iskusni Vukašić Zekić i Bojan Tulendić.
Konkurencija na lijevom beku je žestoka.
Tu je ruski internacionalac Rašit Kujumov, koji je došao iz tuzlanske Slobode, zatim Srđan Gavrić nekada najbolji strijelac PML, koji je nastupao i za Derventu, Vogošću, a posljednju sezonu za Gradačac.
Takođe na poziciju lijevog vanjskog kandidira i momak iz Kotor Varoši, nekadašnji igrač Borca Arsenije Bubić koji već drugu sezonu nosi crveno-bijeli dres, te kadetski reprezentativac BiH Dušan Miličević.
Mozak ekipe i igrač oko kojeg se sve vrti je crnogorski internacionalac sa Cetinja, srednji bek Vladimir Stanković, čija alternativa je perspektivni i talentovani kadetski reprezentativac BiH Miloš Maksimović.
Na poziciji desnog beka je takođe ruski internacionalac Arten Iunin, koji je u Visokom doživio nezgodnu povredu i neće biti u sastavu za ovu utakmicu.
Iunin je kao svojevremeno i Kujumov došao iz ekipe Permskie Medvedi iz grada Perm.
Na lijevom krilu je srbijanski internacionalac rođeni Crvenčanin Marko Perović koji je kao najbolji strijelac kluba Nilufer Beledijespor iz Burse i Turske lige ovog ljeta došao u Slogu i u potpunosti opravdao sva očekivanja.
Takođe, na toj poziciji je i Nikola Knežević još jedan izdanak Borčeve škole koji kao i Bubić već drugu sezonu igra za Slogu.
Na poziciji pivota je treći ruski internacionalac Gleb Černov pridošlica iz ruskog kluba Akbuzat, zatim iskusni Branko Mišanović koga pamtimo i kao igrača Dervente, perspektivni Radomir Stojanović koji je prve rukometne korake napravio u Kotor Varošu, te mladi Danilo Ristić.
Mora se priznati da Sloga ima zaista respektabilnu ekipu, ali ekipu protiv koje se može i mora igrati.

U pripremnom periodu Sloga je igrala promjenjivo.
Nakon, što su sjajno otvorili utakmicu u Živinicama na kraju su tijesno slavili (32-31), a onda su bili nemilosrdni prema Derventi (33-19) i Maglaju (39-23).
Prve znakove ranjivosti pokazali su u Derventi (32-32), a zatim su bili ubjedljivi protiv Vogošće (34-26).
Uslijedila je završnica KUP-a Republike Srpske i jedna teška, spretna i sretna pobjeda nad Leotarom (30-29), a onda u finalnom susretu pravi potop od banjalučkog Borca (26-39).
Svoj dan nisu imali golman Bogradnović i srednji bek Stanković i postavilo se pitanje šta i koliko Sloga zaista može?
Novi poraz u Vogošći (26-30) produbio je sumnje, ali se situacija smirila generalkom protiv Krivaje (38-27) kada su se Dobojlije napunile samopouzdanjem.
Uslijedio je početak prvenstva, a redom su padali Konjuh (33-27), Sloboda (31-26), Krivaja u gostima (34-30), Iskra (36-26), Bosna u Visokom (29-26), učinak 5/5 vrlo ubjedljivo i autoritativno.Utakmice 6.kola (Slavija) i 7.kola (Vogošća) Sloga zbog izolacije ekipe Slavije i smrtnog slučaja u ekipi Vogošće, nije igrala.

Nema sumnje da nas čeka izuzetno težak posao, ali se sigurno unaprijed ne predajemo i sa nestrpljenjem očekujemo naš susret.

#rkgračanicaigrajrukometživisport