U subotu 09.11.2019.g. u banjalučkom Boriku sa početkom od 17,30 sati odigraće se derbi 8.kola PML u rukometu između dvije prvoplasirane ekipe, a sastaju se:
RK”Borac”-RK”Gračanica”

Prošle sezone ova dva kluba susrela su se četiri puta. Mi smo dva puta slavili u prvenstvu (24-22; 24-20), ali Borac je bio bolji kada je više trebalo.
U dvomeču polufinala play off-a za prvaka, Borac se u finale plasirao na gol razliku, nakon što je svaka ekipa odnijela pobjedu na svom terenu (20-24; 21-19).
U odnosu na tu ekipu Borca bilježimo tek nekoliko promjena.
Ekipu i dalje sa klupe vodi bivši reprezentativac BiH, Mirko Mikić.
Golmanski par Bojan Ljubišić-Hans i Slađan Subotić ostao je isti.
O ovom prvom nema potrebe bilo šta pisati, dovoljno je reći Hans.
Na desnom krilu su kao i lani brzonogi dobojlija Vladan Đuđević i Miloš Nježić, a na lijevom najbolji strijelac Bojan Rađenović i mladi Jovan Todorović.
Na desnom beku umjesto izvanrednog igrača, velikog znalca, Dejana Unčanina (kraj karijere) i Deana Šešića (Trebnje, Slovenija) sada su Brazilac Linhares de Souza Guilherme i Nikola Jeremić prinova iz novosadske Vojvodine, inače po roditeljima porijeklom Gračanlija.
Na crti su kapiten Đorđe Ćelić i sjajni pivot Nemanja Vučićević koji je iz turskog kluba Geztepe došao kao veliko pojačanje, nakon što je klub napustio Haris Buljina (Vogošća).
Srednji bekovi i motori ekipe su kao i lani, Milan Dakić i Goran Daničić. 
Naravno opcija na srednjem beku je i Luka Knežević, naročito u fazi odbrane.
Na lijevom beku je Vukašin Rakocija, koji je došao iz španskog Granollersa, umjesto Mijatovića koji je otišao u suprotnom pravcu put Španije (Puente Genil), a tu je na istoj poziciji i mladi Marko Lukić. 
Specijalista za odbranu snažni Stefan Miljković je univerzalni vanjski igrač koji može igrati na svakoj poziciji.
Svakako ekipa za respekt.
U dosadašnjem toku prvenstva crveno-plavi poraženi su u Živinicama, golom u zadnjim sekundama. Uspješno su apsolvirali gostovanja u Bugojnu i Maglaju, kod kuće su teže od očekivanog savladali Slobodu, a mnogo lakše Lokomotivu i dobojsku Slogu.
Već sada sa 6 osvojenih gostujućih bodova, Banjalučani su se prometnuli u glavnog kandidata za osvajanje jesenje titule. 
U Boriku, Borac je protiv svakog protivnika iz BiH, apsolutni favorit, ali mi sigurno nećemo ići sa “bijelom zastavom”.
Naše izvanredne domaće partije, koje su rezultirale visokim pobjedama protiv Goražda, Izviđača, Slavije i Bosne, moramo potvrditi i na strani. 
Sjajno smo odigrali meč u Zvorniku, ali smo potpuno podbacili u Gornjem Vakufu/Uskoplju i Trebinju gdje smo zasluženo poraženi.
Ovo je prava prilika da pokažemo karakter i kvalitet jer je Banjaluka teren gdje se može nadigravati.
Prošle sezone smo sa Borcem odigrali četiri nezaboravne utakmice, a potrudićemo se da i u subotu ne razočaramo sve istinske ljubitelje rukometa.

#rkgračanicaigrajrukometživisport