Budući da za vikend igramo prvu utakmicu Challenge CUP-a u Pragu protiv češke Dukle, uz saglasnost gostiju iz Brčkog utakmicu 9. kola PML igraćemo već u srijedu 13.11.2019.g. sa početkom od 18,00 sati.
Prošle godine u Gračanici ubjedljivo smo trijumfovali, ali smo zato u Brčkom na proljeće u triler završnici jedva osvojili bod. 
Naravno mogli smo tada i do pobjede, ali mogli smo ostati i „kratkih rukava“.
U odnosu na tu posljednju utakmici, kod Brčaka će nedostajati lijevokrilni igrač Duvnjak i golman Subotić. Međutim, tu su sada srednji bek Nikola Grujić, koga pamtimo kao sjajnog igrača visočke Bosne i Krivaje (bio povrjeđen), te dva pivotmena Goran Ristović koji je došao iz dobojske Sloge i Gabrijel Mišetić iz Izviđača.
Lokomotivu od nedavno umjesto Žikice Milosavljevića predvodi Dobojlija Ljubomir Miki Filipović, a okosnicu tima čine još Krivokapić, Baraković, Inić, Petrović, Mihajlović, Vukoja.
Svjesni smo da nas čeka izuzetno težak posao.
Sigurno da Lokosi u Gračanicu dolaze rasterećeni, dolaze da igraju, da se bore i da pokušaju osvojiti bodove. Ekipa koja otkine bod kompletnoj visočkoj Bosni, vrati se neporažena iz Doboja ili demolira Maglaj zaslužuje svaki respekt.
Poslije sinoćne utakmice u Banjaluci, ponovili smo naš staro štivo:
“U dobru se ne ponesi, a u zlu se ne ponizi”. 
U subotu smo tek odigrali jednu dobru utakmicu, a pred nama je još 22 kola i svakoj utakmici moramo pristupiti na isti način, maksimalno oprezno i odgovorno.
Naša ekipa ni u kom slučaju ne smije i nema pravo da se opušta i proglašava apsolutnim favoritima protiv Lokomotive. 
Pobjeda ne dolazi sama, treba je zaslužiti, a moguća je samo ako svaki igrač pruži 100% svojih mogućnosti.
Pozivamo sve naše navijače i ljubitelje rukometa da nam u srijedu pruže neohodnu podršku u cilju ostanka na liderskoj poziciji.
Ulaznice za meč sa Lokomotivom i Duklom iz Praga, prodavaće se u pretprodaji u utorak od 10,00-12,00 i 16,00-18,00, te na dan utakmice od 16,00 sati. 

#rkgračanicaigrajrukometživisport