Nakon prošlosezonskog neuspjeha i neulaska u Premijer ligu, pored svih nedaća i pritisaka, uspjeli smo ostati na okupu, reorganizovati se i biti još jači.
Kratak rezime polusezone:
Večeras se spušta zavjesa na jesenji dio sezone Prve lige F BiH, grupa-sjever.
Nakon mukotrpnih priprema, koje su započele još 31.07. igrači su sinoć odigrali svoju posljednju zvaničnu utakmicu u kalendarskoj 2017.g.
Očekivano, naša ekipa, skorom 10/10 i gol razlikom +167 zasluženo je osvojila prvo mjesto i nastavak prvenstva čeka kao lider na tabeli.
U konkurenciji bivših premijerligaša Krivaje, Krajine, Slobode, Čelika i Gradačca u ovom dijelu prvenstva pokazali smo najviše. 
Rame uz nas bili su rukometaši Krivaje koji su takođe bili uvjerljivi na svih 9 utakmica koje su pobjedili.
Jedini poraz Krivaja je doživjela u 1.kolu u Gračanici (29-22) i vjerovatno će početkom marta objema ekipama, čitavo prvenstvo stati u jednu utakmicu. Gračanica ne smije izgubiti utakmicu sa više od 7 golova razlike, ili 7 golova razlike u utakmici sa manjim rezultatom od onog iz Gračanice.
Zavidovićani, koji nisu iskazivali pretenzije za ekspresan povratak u Premijer ligu, svojim igrama su se nametnuli i svakako imaju šansu.
Istina, nije lako nadoknaditi 7 golova razlike, ali nije ni nemoguće. Budući da će za razliku od Gračanice, Krivaja na proljeće gostovati u Tuzli, Zenici i Cazinu njihov zadatak je i ste strane nešto teži. Uvijek su prognoze nezahvalne, ne pobjeđuje uvijek bolji, ali mi vjerujemo u našu ekipu i nadamo se da ćemo i na proljeće potvrditi kvalitet.
Paralelno sa prvenstvom u ovoj polusezoni igrali smo i KUP takmičenje BiH. Zahvaljujući žrijebu koji poludirigovano favorizuje klubove iz nižih liga, bili smo dva puta domaćini premijerligašima Derventi i sarajevskoj Bosni i jedini iskoristili taj benefit. Zahvaljujući dobroj igri i odličnoj podršci sa tribina, uspjeli smo pobjediti obije utakmice i plasirati se u četvrtfinale. Dvomečevi KUP-a igraju se u aprilu 2018.g. a mogući protivnici su premijerligaši banjalučki Borac, Izviđač, Vogošća, Konjuh, Zrinjski, visočka Bosna i Kakanj. Kako god bilo na žrijebanju u Gračanici će se igrati još jedna dobra utakmica.
Što se tiče omladinskih ekipa, iste su u 5 selekcija (U-00, 02, 04, 06, 08) učestvovale u ORL-sjever, a rezultati nisu bili na nivou dosadašnjih. Vjerujemo da će se i taj segment popraviti, bitno je da se radi, a doći će i rezultati.
Sjajna stvar za naš klub je da ponovo imamo jednog seniorskog reprezentativca BiH, po jednog u selekcijama U-2000 i U-2002, a na predselektivno okupljanje poslali smo 5 dječaka za selekciju U-2004.
Glavni problem u proteklom periodu imali smo sa trenersko-igračkim kadrom.
Na ranije odlaske zbog poslovnih obaveza, studiranja, povreda, pa i nezadovoljstva statusom, došli su novi.
Adnan Brđanović i Benjamin Spahić, vrlo bitni igrači u rosteru, zbog obaveza na poslu, odstupili su od zahtjevnog trenažnog procesa. 
Takođe, dosadašnji trener selekcije U-2000, Damir Sejdinović, napustio je rad u klubu zbog radnih obaveza, a poslije njega iz istog razloga, poziciju direktora kluba i trenera U-2002 napustio je Jasmin Unkić.
Koga nema bez njega se može i mora.
Na kraju ostalo je da seniori sa još nekoliko treninga zaključe ovu godinu, a omladinci u okviru ORL-sjever na programu imaju još jednu odgođenu utakmicu protiv vršnjaka u Gradačcu.
Takođe od 15.-17.XII naša selekcija U-2004 uzeće učešće na prestižnom Međunarodnom turniru u Brčkom.
#rkgračanicaigrajrukometživisport