2006 16-17 (8-8);
2004 18-11 (12-4);
2008 10-10 (fakultativno);
2002 28-28 (10-15)
2000-Odgođeno.

Danas su u Gračanici odigrane utakmice 13.kola ORL-Sjever, a gosti su bili sportski prijatelji i rivali iz Tuzle. 
U prvoj utakmici selekcija U-2006 vidjeli smo zanimljivu i izjednačenu utakmicu sa puno obrta i smjenjivanja u vođstvu. 
Na kraju više sreće i umješnosti imali su dječaci iz Tuzle, te su golom postignutim 8 sekundi prije kraja, slavili.
Druga utakmica imala je i dodatni rezultatski značaj jer bi mogla direktno odlučivati o drugom mjestu i plasmanu za baraž koji vodi na državno prvenstvo.
U prvom dijelu prvenstva obije ekipe su uz sve pobjede zabilježile domaće poraze od Maglaja, a u srazu današnjih protivnika Tuzlaci su minimalno slavili na domaćem terenu.
Gračanlijama se pobjeda nametala kao imperativ. Naši dječaci su maksimalno angažovano ušli u susret. Odbrana je bila perfektna, polukontre efikasne, pa je rezultat takve igre bilo vođstvo na poluvremenu 12-4.
U drugom poluvremenu domaćini su posustali, Sloboda je nametnula svoju igru i uspjela je u jednom momentu spustiti razliku na 15-11. Ipak brzopletost gostiju u želji da dođu do povoljnog rezultata pri kraju utakmice vješto koriste domaći i sa 3 vezana gola postižu konačan rezultat za ubjedljivih 18-11.
Današnji meč je značajan i po činjenici da se nakon dugo vremena, poslije teške povrede i operacije, na teren vratio Kerim Bukvić, a povratak je krunisao i jednim golom.
Treća utakmica imala je fakultativni karakter, a na terenu su bili najmlađi.
Dječaci rođeni 2008.g. i mlađi igrali su svoje prve utakmice.
Susret je završen kako to biva i treba u ovakvim slučajevima nerješeno 10-10, a treneri obiju ekipa maksimalno su sarađivali i dali su priliku svoj djeci da uzmu učešće u meču.
Na kraju susreta, utakmica je poprimila obilježje “kontrolisanog haosa” jer je pri kraju susreta u obije ekipe na terenu bilo po desetak najmlađih igrača.
U ovom susretu, pobjedio je rukomet!
Posljednja četvrta utakmica odigrana je za uzrast U-2002. Domaćini bez Džambe i Musića dobro su parirali fizički jačim i nešto starijim gostima, jer su polovinu naše selekcije činili dječaci iz U-2004.
Prvo poluvrijeme završeno je vođstvom gostiju 10-15. U drugom poluvremenu na gol Gračanice staje dječak Harun Mešinović rođen 2005.g. i sa nekoliko fantastičnih odbrana diže publiku, ali i svoju ekipu.
Uporni domaćini se ne predaju, postepeno se topi prednost gostiju i u 34.minutu domaćini senzacionalno vode 26-25.
Slijedi triler završnica u kojoj Tuzlaci okrecu rezultat, ali se ni naši dječaci ne predaju.
U zadnji minut se ulazi pri rezultatu 27-28, domaćini gube loptu, ali su i gosti brzopleti i nakon tehničke greške, slijedi brza polukontra koju Dželilović efikasno rješava 4 sekunde prije kraja za konačnih 28-28.
Susret za selekciju U-2000 je odgođen na zahtjev gostiju koji u prvoj ekipi imaju nekoliko igrača iz ove generacije.
Budući da RK “Sloboda” danas od 16,00 sati dočekuje u okviru Prve lige-sjever, ekipu iz Žepča, izašli smo u susret gostima pa će se ovaj meč odigrati naknadno.
#rkgračanicaigrajrukometživisport