Naši igrači lišeni usluga Doborca, Hamidovića, Avdića i Jovanovića odigrali su još jednu utakmicu bez rezultatske neizvjesnosti.
Trener Gopo naložio je ozbiljan pristup i od početka naši momci zaigrali su ozbiljno i koncentrisano.
Počelo je ubjedljivim vođstvom 5-1.
U 14.minuti na 11-4 gosti pozivaju time out, ali i nakon toga prednost i dalje raste, do maksimalnih 22-8 na poluvremenu.
Treba napomenuti da je već u prvom poluvremenu domaći trener dao priliku većini igrača u današnjem rosteru.
U drugom poluvremenu Ilić, Tufekčić i Sumbić ostali su na klupi, a već ranije izašao je Đulić, pa je na teren izašla postava sa nekoliko igrača koji uobičajeno imaju manju minutažu.
Neuigranost naše postave gosti su dobro iskoristili u tom drugom dijelu, pa je u 39.minutu zabilježen rezultat 23-11, što znači da smo za devet minuta postigli samo jedan gol, a primili tri.
Međutim, nakon našeg time-outa, brzo su stvari došle na svoje pa u 50.minuti imamo prednost 32-16, kada gosti pozivaju minut odmora.
Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a konačan rezultat je glasio 35-20 za još jednu sigurnu i ubjedljivu pobjedu.

U 36.minutu kada je u utakmici četvrtfinala KUP-a povrjeđen Damir Doborac, naši navijači podigli su transparent podrške za njega i mladog Ninu Jovanovića i poželjeli brz oporavak našim igračima.
Svaka čast!
#rkgračanicaigrajrukometživisport