Nakon što smo bolje otvorili utakmicu i poveli 0-2, prvo poluvrijeme proteklo je u rovovskoj borbi gol za gol u kojoj smo veći dio poluvremena bili u vođstvu.
Domaćini su prvi puta poveli u 26.minutu, a bilo je 8-7. Nakon izjadnačenje, primili smo dva vezana gola i nakom prvog poluvremena Sloga ima prednost 10-8.
U otvaranju drugog poluvremena zapucali smo dva čista zicera (Šahdanović, Šijaković) za izjednačenje, što je Sloga vješto koristila da održava +2. 
Domaćini u 42.minuti idu na 15-12, a najveću prednost imaju 47. kada je bilo maksimalnih 17-13. Ipak naši momci se ne predaju pa sa serijom 0-3, dolaze na 18-17, kada Šijaković u 52.minuti nerealizira penal za izjednačenje.
U zadnju minutu ulazimo kod rezultata 20-19 i imamo napad za poravnanje. 
Akcija za Đulića nije urodila plodom, pa posljednjih 26 sekundi Sloga ima time-out i napad.
Nakon šuta domaćina, lopta se odbija u ruke domaćih igrača, nakon čega se ponovo odbija do Mehmedovića koga u predzadnjoj sekundi na našoj polovini faulira Biljaka.
Sudije procjenjuju da se nije radilo o faulu za najstrožu kaznu, nego nakon konsultacija sviraju kraj.
Utakmica je igrana bez delegata Turudića iz Mostara koji nije doputovao zbog vremenskih neprilika.
Čestitamo domaćinu na pobjedi, domaćoj publici na izvanrednoj atmosferi, a naročito našim navijačima koji su nakon sedmosatnog putovanja stigli da nam daju podršku!
#rkgračanicaigrajrukometživisport