Večeras su naši momci odigrali mnogo bolju utakmicu i popravili blijedo izdanje od prošle subote kada smo pobjedili ekipu Goražda.
Energetski smo bili dobri, a nije izostao ni voljni momenat.
Utakmicu bolje otvaraju domaćini i vode 2-0, ali dobra igra u odbrani i sigurna realizacija dovode do preokreta i rezultata 2-3. 
Nakon toga slijedi serija Vogošće 3-0, pa naša vezana dva gola za 5-5, a igrao se 13.minut.
Domaćini ponovo vežu seriju 3-0, ali naši momci se ne predaju pa je u 23.minuti na semaforu 10-10. 
Do tog momenta smo promašili 4 čista zicera i zaista trebali ubjedljivo voditi.
Trener domaćih Kasim Kamenica uzima time-out, a u tim momentima velike probleme nam pravi Boris Bosić, pa Vogošća novom serijom 3-0 i sa dva vezana gola na kraju poluvremena odlazi na previsokih i po prikazanoj igri nezasluženih 16-12.
Tokom čitavog prvog dijela, osjetilo se da možemo parirati Vogošći i da nam nedostaje samo malo prisebnosti i sportske sreće da preokrenemo rezultat i utakmicu.
U drugo poluvrijeme ulazimo jednako odlučno vjerujući da možemo ostvariti pozitivan rezultat.
Počelo je golom Vogošće i nastavkom serije, ali je ipak u 36.minuti rezultat je 17-15, a u 51.minutu konačno poravnavamo na 22-22.
Kada smo se ponadali da možemo do potpunog preokreta slijedi večeras “5.crna rupa” i nova serija od 3-0 za domaćina i rezultat 25-22, a igrao se 54.minut.
U 56.minutu Hamidović nije realizirao penal, ali se uspjevamo odbraniti i postići novi pogodak za 25-23. 
Slijede dva vezana gola Vogošće i svi u dvorani su pomislili da je utakmica rješena.
Međutim naši momci i dalje igraju angažovano pa minut do kraja dolazimo na 27-26, a u međuvremenu u 59.minutu je i Sumbić zapucao penal.
Zadnji napad Vogošće nakon time-outa počinje na 59,20. 
Nakon neaktivnog napada sudije dižu pasivan napad, a pokušaj Čičkušića uz pomoć bloka brani Ahmetašević.
U tom momentu na semaforu je stajalo 59,52 Ahmetašević se ne usuđuje baciti kontru, nego loptu u našem polju prima Hamidović.
Nažalost ni njegova reakcija nije bila ništa bolja i umjesto da uposli Tufekčića ili Sumbića koji su bili u poziciji da ugroze gol domaćina, prenosi loptu Živanovu koji je u prijemu i posjedu potrošio ostatak dragocjenog vremena pa našu akciju prekida sirena koja označava kraj susreta.
Na kraju možemo konstatovati da smo promašili dosta zicera, zapucali smo dva penala, pa je Vogošća na koncu zasluženo slavila.
Bio je ovo naš 4.ovosezonski poraz, a 3. sa samo jednim golom razlike.
Dobra stvar je da smo izgubili 26-27, jer u međusobnom ogledu sa Vogošćom u slučaju istog broja bodova imamo bolji skor zbog pobjede u Gračanici 27-25.
I večeras smo imali sjajnu podršku naših vjernih navijača kojima se i ovaj puta najsrdačnije zahvaljujemo!
#rkgračanicaigrajrukometživisport