Utakmicu bolje otvaraju gosti koji imaju početno vođstvo 0-2.
Naši igrači teško brane gol, Čičkušić je nerješiva enigma i plod svega toga je rezultat 4-8, te promjena na golu domaćih.
Slijedi bolja i angažovanija igra naše ekipe naročito u odbrani kada je izdominirao Toromanović, pa do kraja poluvremena uspjevamo smanjiti prednost gostiju na podnošljivih 9-10.
Početkom drugog poluvremena prvi puta dolazimo u vođstvo rezultatom 12-11 i u tim trenucima igramo sjajno.
Sve do 48.minute imamo konstantnu prednost od 2-3 gola, kada gosti prave preokret i u 55.minuti imaju prednost od jednog gola razlike, bilo je 24-25.
U tom periodu igra se triler završnica, a ključni momenat se desio kada je golaman Bosić odbranio šut Osmanhodžiću na 25-25 kada smo mi došli u posjed lopte i priliku za vođstvo. Uspješno smo realizirali napad bombom Dine Hamidovića za 26-25. 
U narednom napadu, kada su gosti imali priliku za poravnanje, ponovo je golman Đorđe Bosić na visini zadatka kada je ukrotio udarac večeras sjajnog Čičkušića. 
Na semaforu je bilo vrijeme 59,49 kada je trener Doborac uzeo time-out, gosti su zaigrali presing što je omogućilo Šahdanoviću da iz čiste pozicije potvrdi vrijednu pobjedu protiv sigurno najkvalitetnije ekipe u ligi.
Trebamo pohvaliti sjajnu rukometnu atmosferu i izvanredno navijanje svih prisutnih gledalaca, koji su večeras bili naš 8.igrač.
#rkgračanicaigrajrukometživisport