Večeras u Gračanici doživjeli smo zaslužen poraz od ekipe Izviđača, što nam je prvi domaći poraz u prvenstvenim utakmicama od 26.11.2016.g. kada smo poraženi od Slobode.

U posljednjih 15-ak dana, trener Damir Doborac imao je velikih problema sa igračkim rosterom.
Naime, već od početka prvenstva van stroja je operisani Boris Bosić, pa je treneru na raspolaganju svega 16 igrača od čega 3 golmana.
Uslijedila je povreda Azera Musića i odsustvo iz trenažnog procesa 14 dana, a zatim je pred gostovanje u Brčkom u okviru 4.kola, zdravstvenih problema imao i Darko Ilić koji je par treninga bio na poštedi.
Na utakmici protiv Lokomotive u 12.minuti, tetivu je ozlijedio Nikola Perović i on do danas nije bio u aktivnom trenažnom procesu, pa nije nastupio ni večeras.
U samom finišu treninga u četvrtak povredu skočnog zgloba doživio je Omer Mehmedović, što je značilo da se ni na njega večeras ne može računati.
Dakle, veliki problemi i u trenažnom procesu i u sastavu ekipe, bili su prisutni, ali nismo tražili opravdanje niti alibi, predajući se unaprijed, nego smo ove nedaće shvatili kao veliki izazov i pokušali najviše sa raspoloživim kadrom.

U prvom poluvremenu gledamo izjednačenu utakmicu u kojoj su se sve do 16’ ekipe smjenjivale u vođstvu kada Izviđač pravi razliku od +2 i vodi 6-8.
Slijedi naš odgovor i serija 3-0, za novo vođstvo, a igrala se 20’.
Ipak do kraja poluvremena gosti se bolje snalaze i preokreću prednost u svoju korist za rezultat poluvremena 10-12.
Treba napomenuti da smo kod rezultata 10-11 imali time-out i posljednji napad koji nismo realizovali, a uz to smo primili i gol.
Drugo poluvrijeme otvaramo prilikom da sa penala spustimo na -1 i imamo igrača više u polju.
Međutim, sjajni Mandić brani i uz to gosti postižu gol za 10-13.
Sve do 39’ se držimo na -2, a onda slijedi serija Izviđača 0-3 i vođstvo 13-18 u 41’.
Sa dva vezana gola hvatamo priključak i imamo napad za povratak u igru, ali pravimo jedan od mnogobrojnih faula u napadu, pa u rekontri primamo novi gol.
Slijedi period igre u kojoj na naš postignuti gol, gosti uzvraćaju istom mjerom ili sa dva gola, pa je rezultat takve igre najveća prednost Skauta 20-28 u 55’.
Sve što su naši momci uspjeli napravit je da ublaže poraz protiv večeras boljeg Izviđača.
Gostima čestitamo na pobjedi, a mi se okrećemo narednoj utakmici.

#rkgračanicaigrajrukometživisport