Večeras je u Gračanici bio praznik rukometa u pravom smislu riječi. Domaća publika vidjela je izvanrednu ekipu Leotara koja se na najbolji način pokazala u Gračanici.
Početak utakmice kao po pravilu pripao je gostima koji su imali vođstvo 3-7.
Trener Doborac već u 10.minutu zove time-out i naša ekipa nošena publikom i raspoloženim Ahmetaševićem dolazi do potpunog preokreta.
U 23.minutu rezultat je 8-8, a na poluvremenu je 13-9.
Drugo poluvrijeme prolazi u dinamičnoj igri pa u 40.minuti rezultat je 17-14. Naši igrači uspjevaju da održe prednost od 3-4 gola sve do 52.minute kada Trebinjci sa 3 vezana gola dolaze na 19-18. 
Ovdje moramo da opišemo jedan poseban momenat. Na semaforu je bilo 19-15 za domaćina, Trebinjci su bili u napadu. Radila se akcija za Glendžu koji je u skoku napravio do sada neviđenu piruetu i udarcem sa nekih 9 metara postigao efektan gol za 19-16.
U tom trenutku kompletna dvorana je ovaj potez gostujućeg igrača pozdravila gromoglasnim aplauzom. 
Zaista, rijedak primjer na sportskim terenima.
Ipak do kraja utakmice, gosti nemaju snage i koncentracije za potpuni preokret pa naši momci sa serijom 3-0 odlaze na konačnih 24-20.
Izvanredna rukometna predstava u kojoj smo zasluženo pobjedili, a da su kojim slučajem gosti osvojili bod ili odnijeli puni plijen ne bi bilo nezasluženo.
Naš 8.igrač bila je fenomenalna gračanička publika u prepunom gledalištu, a utakmica je odigana u fer i sportskoj atmosferi.
Gostima želimo sretan put i puno sreće u nastavku.
#rkgračanicaigrajrukometživisport