Povodom velikog gubitka za BH rukomet, a posebno za našeg igrača Jasmina Hušića, kojem je preminula supruga Lejla, sinoć smo dobili mail od proslavljenog BH trenera Mahmuta Maše Obralića, kojeg u cjelosti prenosimo:

“Postovani, Osjecam potrebu da, nakon sto sam primio tuznu vijest o Lejlinom odlasku, vasem igracu Jasminu Husicu, izrazim iskreno saucesce.Danom, koji je obojen prevelikom tugom i boli, preovladava jos uvijek nevjerica da je ovo bila Lejlina posljednja bitka. Pamtim ju kao izuzetno vrijednu, velikog radnika, sistematicnu, humanistu i altruistu, velikog borca za prave i velike stvari, borca za rukomet i sistem u rukometu. U svom kratkom radu u RSBIH ostavila je izrazit pecat na rukomet u BiH. Pamtim i to da je novembra 2014. Pomogla rad RK Maglaj i donirala lopte iz rukometne akademije ciji je i tvorac bila.Njen odlazak ostavlja prazninu koju porodici niko nece moci popuniti, jer je od onih koji nikad ne bi trebali umrijeti. Jasminu i porodici zelim sabur i snagu u najtezim i najbolnijim trenucima, a Lejli laku zemlju bosansku, vjecni rahmet i najljepse baste Dzenneta”.

Mahmut Masho Obralic

U ime našeg igrača Jasmina Hušića i RK”Gračanica” zahvaljujemo se velikom treneru i pedagogu Maši Obraliću na iskazanoj pažnji i biranim riječima koje zapravo najbolje ilustruju Lejline vrijednosti.

#rkgračanicaigrajrukometživisport