Nakon pobjede 32-29 (17-16) nad ekipom Lokomotiva Zagreb u derbiju ženske rukometne lige Hrvatske, strateg Podravka Vegete i jedan od najboljih desnih bekova svih vremena Zlatko Saračević umro je sinoć od posljedica srčanog udara.
Sin jedinac od majke Mande i oca Hamdije koji je i sam bio rukometaš naslijedio je ljubav prema rukometu.
Igračku karijeru započeo je 1977.g. u rodnoj Banjaluci, gdje je za Borac igrao do 1987.g. kada prelazi u Medveščak.
U pečalbu odlazi 1990.g. gdje igra za francuske klubove USAM Nimes Gard, Girndis de Bordeaux HBC, US Creteil, Istres Ouest Provence Handball, nakon čega se vraća u Zagreb i nastupa za Badel 1862.
Slijedi odlazak u MKT Veszprem, a karijeru završava u Zametu.
U igračkoj karijeri pored osvojenih trofeja, tri puta je bio najbolji strijelac francuskog prvenstva i dva puta najbolji rukometaš Hrvatske.
Trenersku karijeru gradio je u Zametu, mađarskom Nyiregyhazi KSE, zeničkom Čeliku, Zagrebu, reprezentaciji Hrvatske i posljednjih sezona u Podravci.
Reprezentativac Jugoslavije bio je od 1981.g.-1991.g. sa kojom je osvojio zlato na SP u Švicarskoj 1986.g. i bronzu 1988.g. na OI u Seulu.
Za reprezentaciju Hrvatske igrao je od 1992.g.-2000.g. i u tom periodu osvojio je bronzu na EP u Portugalu 1994.g., srebro na SP 1995.g. na Islandu, te zlatnu medalju na OI 1996.g. u Atlanti.
Impresivna karijera jednog od najvećih igrača svoga vremena sa ovih prostora.
Neka Ti je vječna slava i hvala za sve što si učinio za rukomet.

#rkgračanicaigrajrukometživisport