Prijateljsku utakmicu dva stara sportska prijatelja i rivala bolje otvaraju domaći za početno vođstvo 6-0. U tim trenucima sve je besprijekorno funkcionisalo u odbrani domaćina, šutevi koji su dolazili do gola postajali su lak plijen golmana Ahmetaševića, a brzim polukontrama naši igrači rešetali su mrežu Sidika Omerovića. Dodatni problem za goste u tim trenucima bila je povreda skočnog zgloba koju je doživio Arnad Hamzić, a treba istaći da večeras za Konjuh nije nastupio ni Davor Kadić, takođe zbog povrede.
Slijede dva vezana gola gostiju preko Sulejmana Pejkušića za 6-2, ali domaćini vraćaju u 10.minuti prednost na 8-2.
Od tog momenta, Konjuh počinje mnogo ozbiljnije da igra odbranu i pokazuje zašto je godinama u vrhu BH rukometa, pa se kao rezultat takve igre prednost u 20.minuti smanjila na 12-8, a u 27.minutu potpuno istopila za rezultat 13-13. 
Ipak naši momci uspjevaju da prvo poluvrijeme riješe u svoju korist rezultatom 16-15.
U drugom poluvremenu na klupi domaćina ostaje Doborac, a u ekipu Konjuha se vraća ipak lakše povrjeđeni Hamzić. 
Sve do 39.minute domaćini održavaju vođstvo od gol-dva razlike, kada gosti po drugi puta poravnavaju rezultat ovaj put na 19-19.
U 45.minuti kod rezultata 22-20 trener Konjuha Žikica Milosavljević koristi time-out i nakon toga u 49.minuti gosti prvi puta vode 22-23. Igra se gol za gol, ekipe se smjenjuju u vođstvu, a prva ekipa koja ide na +2 bila je domaća. U 56.minuti Sumbić pogađa za 27-25. 
Do kraja utakmice vidjeli smo još po jedan pogodak sa obje strane u režiji Marčete i Sumbića za konačnih 28-26 za Gračanicu.
Bila je ovo jedna lijepa rukometna predstava u kojoj je 200 gledalaca moglo da uživa.
#rkgračanicaigrajrukometživisport