Prijateljska utakmica odigrana u Gračanici trebala je i poslužila je kao uspješna generalna proba pred nastavak proljetnog dijela prvenstva.
U našoj ekipi zbog povrede odsutan je bio Adnan Tufekčić, a zbog porodičnih obaveza na raspolaganju nije bio ni Darko Ilić.
Sa druge strane, banjalučani su bili lišeni već duže vremena povrijeđenih Nemanje Bezbradice, Marka Komnenovića i Deana Šešića, a njima se zbog viroze pridružio i iskusni Dejan Unčanin.
Bolje su susret otvorili domaći koji su u 4.minutu imali prednost 4-2. 
Gostima nije dugo trebalo da konsoliduju redove i u 9.minutu na semaforu je 5-7. 
Slijedi odlična igra naših momaka i serija za rezultat u 13.minutu 8-7.
Nastupa period kojeg karakteriše izjednačena borba sve do 18.minute kada gosti idu na 10-12. Nakon toga, do tada odlični Sumbić ne realizira penal, a potom i kontru i Borac to vješto koristi i pravi osjetniju razliku u 23.minutu 11-16. Sredinom prvog poluvremena iz igre je izašao Damir Doborac, koji je do tog momenta davao ton našoj igri.
Od 23.minuta Gračanica igra bez dva igrača u polju i premda gosti to ne koriste, osjetilo se veliko energetsko pražnjenje domaće ekipe koja je pokazivala prve znake umora.
Stalnim izmjenama zahvaljujući mnogo dužoj klupi gosti su lomili otpor domaćina i prvo poluvrijeme riješili u svoju korist 12-18.
Jakom odbranom i brzom tranzicijom lako su dolazili u čiste situacije premda je Ahmetašević u par navrata bravurozno intervenisao i spriječio i veće vođstvo.
Ipak, ubjedljivo najbolji igrač u prvom dijelu bio je iskusni golman Ljubišić koji je lako izlazio na kraj sa domaćim strijelcima.
U drugo poluvrijeme naši momci ulaze sa namjerom da što više namuče favorizovane goste, te na samom otvaranju postižu dva vezana gola.
Odličnom igrom predvođeni večeras maestralnim Doborcem u 39. minutu smanjuju na 17-20, a u 45.minuti poravnavaju na 21-21. Trener Unčanin uzima time-out, a iz igre kao i u prvom poluvremenu nakon 15 minuta izlazi Damir Doborac.
Ponavlja se isti scenario jer ta rokada loše djeluje na domaću ekipu, pa Borac u 51.minuti ima prednost 23-26.
Klupa Gračanice uzima time-out i u 54.minuti je novo poravnanje 26-26, a u tim trenucima se posebno ističe Amir Sumbić koji preuzima ulogu lidera. Do 58.minute igra se gol za gol, da bi gosti poveli 28-30.
Slijede promašeni sedmerci sa obije strane, bolje rečeno sjajne odbrane večeras raspoloženih vratara, a onda Gračanica smanjuje na 29-30.
Igra se zadnji minut, Borac pametno drži loptu, naši momci igraju presing i trener Unčanin 7 sekundi prije kraja koristi treći time-out.
U novom napadu, Borac sa zvukom sirene zabija za konačnih 29-31.
Gračanička publika je sve aktere večerašnje utakmice pozdravila gromoglasnim aplauzom i zadovoljna napustila dvoranu. 
Odlična rukometna predstava u kojoj su obije strane mogle vidjeti sve dobre i loše karakteristike svojih ekipa.
#rkgračanicaigrajrukometživisport