Katastrofalna igra naše ekipe u prvom poluvremenu rezultirala je visokim i zasluženim vođstvom gostiju.
Derventa je bolje otvorila utakmicu, povela 0-2, djelovala sigurnije, kao ekipa koja zna šta hoće, pa je trener-igrač Damir Doborac bio prinuđen već u 10. minuti uzeti prvi time-out. Nikakvog boljitka nije bilo ni nakon jednominutnog odmora i već u 15.minuti na semaforu je 5-10.
Nakon toga, slijedi nešto bolja igra naših momaka i sa tri vezana gola dolazimo na 8-10.
Međutim, gosti ponovo igraju bolje i u 26.minuti rezultat je zasluženih i visokih 10-17. 
U tom periodu, pravimo niz tehničkih grešaka, ne realizujemo 8 minuta igrača više u polju, zatim dva penala, a čak smo zabilježili i promašaj na prazan gol. 
Odbrana igra slabo, a indisponirani vratari večeras u prvom dijelu zabilježili su samo 2 odbrane. 
Ipak sa dva vezana gola na kraju prvog poluvremena odlazimo na 12-17.
U drugom poluvremenu u igru je ušao Doborac, a na klupi su ostali Hamidović i Sumbić.
Naša igra dobila je mirnoću i staloženost, bilo je malo više reda u odbrani pa je i Ahmetašević imao par uspješnih intervencija. 
U 44.minuti dolazimo na 17-19, ali briljantni veteran Dragan Starčević, koji je večeras odbranio čak 4 penala ne dozvoljava daljnji priključak.
Gosti premda u većem dijelu susreta sa igračem manje (ukupno 18 minuta; domaćini 2 minuta), ponovo dominiraju i u 54.minuti rezultat je glasio 21-26. 
Međutim, u zadnjih šest minuta Dervenčani neshvatljivo griješe, ne realiziraju penal, dvije čiste lopte bacaju u aut, tako da Gračanica u 58.minuti dolazi na 25-26. Nakon promašaja za izjednačenje i rekontre gosti ponovo dižu na +2, ali u nastavku ponovo rade početničke greške u napadu i golovima Ilića i Šahdanovića naši igrači prvi puta, spretno i sretno izjednačuju za nerealnih i nezasluženih 27-27.
Shodno viđenom, pred nama je očigledno još puno posla do početka prvenstva i odlučujuće utakmice u Zavidovićima.
Slijedeća provjera je u subotu kada gostujemo u Derventi.
#rkgračanicaigrajrukometživisport