Rukometni klasik i tradicionalni triler dva velika sportska rivala i prijatelja priredili su ljubiteljima rukometa i u ovom prijateljskom susretu. 
Gosti iz Živinica bolje otvaraju susret i na početku vode 0-2. Nakon toga Gračanica preuzima inicijativu i prelazi u vođstvo. Doborac maestralno vodi ekipu, a dobro ga prate Sumbić, Hamidović pa i Tufekčić. Organizovana odbrana, siguran Ahmetašević i brze polukontre dovode do najvećeg vođstva domaćina 10-5. Međutim, izlaskom Doborca u 20.minuti, novom transformacijom i ulaskom Brđanovića igra domaćina se naprosto raspala. Iako bez Brkića, Smajića i mlađeg Hamzića iskusni Živiničani preuzimaju inicijativu i za nepunih deset minuta okreću za rezultat poluvremena 13-15.
U drugom poluvremenu Doborac je opet na terenu, ali ovaj puta ni to ne pomaže. Ahmetašević je indisponiran, golman gostiju sjajan, domaćini jalovi u napadu, ne realiziraju ni čiste zicere. U 50-toj minuti muk u gledalištu kod rezultata 20-25. Tada se činilo da će gosti sigurno trijumfovati upitna je bila samo razlika. 
Međutim, sport je nepredvidiv, a rukomet dinamična igra puna preokreta. 
U tim trenucima Ahmetašević je ponovo zabranio, a brzim kontrama domaćini već u 55-toj minuti dolaze na 26-26.
Uslijedila je Hičkokovska završnica u igri gol za gol. Nakon što je golman domaćih ukrotio šut Kadića na vremenu 59:04 i rezultatu 29-29 domaćini uzimaju time-out.
Radi se akcija za Đulića koji je ne koristi, a u organizovanom i postavljenom napadu siguran je Kadić. U pokušaju izviđenja brzog centra Kadić u polju domaćina presjeca loptu, ometa domaćine i sudije primjenjujući pravilo “zadnjih 30 sekundi”, odličnom Kadiću pokazuju crveni karton i penal koji je realizirao Sumbić za konačnih 30-30.
#rkgračanicaigrajrukometživisport