Pripremno-prijateljska utakmica između starih sportskih prijatelja i rivala ponudila je dobar rukomet u večerašnjem susretu.
Konjuh je došao u najjačem sastavu uključujući iskusnog Brkića i rekovalescenta Husića koji se nakon teže povrede, na zadovoljstvo istinskih ljubitelja rukometa konačno vratio na teren. Zbog poslovnih obaveza izostao je Pejkušić, a roviti Hamzić nije ulazio u igru.
Gosti iz Živinica odigrali su odličnu utakmicu i pokazali zašto su godinama u vrhu BH rukometa. Posebno su se večeras istakli golman Bojić i izvanredni mladi bek Sakić.
Kod naše ekipe osjećao se umor, nije bilo svježine i dovoljno trke, a ponajbolji pojedinci bili su u prvom dijelu golman Ahmetašević, zatim Toromanović i večeras fenomenalni Hamidović koji se u listu strijelaca upisao čak 18 puta!
Sama utakmica imala je neizvjestan tok, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, koje je u prvom dijelu išlo do +2 na obije strane. 
Gračanica je imala 4-2 i 6-4, a gosti 10-12 i 11-13.
U finišu poluvremena više umješnosti imali su naši igrači pa su spretno i sretno otišli na odmor sa minimalnom prednošću.
Drugo poluvrijeme otvaramo razlikom od +2, ali nekoliko nesigurnih i zbunjujućih sudijskih odluka i velika nervoza na našoj klupi rezultira serijom gostiju 0-4 i rezultatom 17-19.
U tim trenucima Konjuh je djelovao znatno bolje na terenu.
Nakon novog preokreta 44.minutu kod rezultata 24-22 za Gračanicu, trener gostiju uvodi drugu postavu, ali ubrzo kod rezultata 28-25 na teren vraća startere, što dovodi do još jedne serije gostiju 0-4, novog preokreta i rezultata 28-29 u 51.minuti. 
U drugom dijelu simultanku nastavlja odlični Hamidović, a jedini raspoložen igrač pored njega je Toromanović, koji je bio nerješiva enigma za odbranu gostiju.
Nakon toga, naši igrači preokreću rezultat i do kraja utakmice igra se gol za gol.
U 58.minutu slijedi ključni momenat, sudije dosuđuju duplo vođenje Smajiću što naša ekipa koristi za uigranu akciju i vođstvo 35-33 uz isključenje Marčete. U narednom napadu gosti postižu gol, a na hlađenje ide Tufekčić.
Konačan rezultat za 36-34 i pobjedu domaćina potvrđuje Toromanović.
Konjuh se večeras pokazao kao izuzetno tvrd i opasan protivnik sa širokim rosterom igrača u čijem sastavu večeras nisu nastupili Pejkušić i Hamzić.
Sa druge strane, kod nas je fenomenalan bio Hamidović sa 18 pogodaka i već pomenuti Toromanović, odnosno golman Ahmetašević u prvom dijelu.
Kod ostalih igrača osjetio se umor i nedostatak svježine što je i razumljivo jer ekipa je u trenažnom procesu skoro 2 puna mjeseca i tek sada kada je izvjestan i određen početak prvenstva, trener Doborac može planirati i tempirati formu za takmičenje koje je pred nama. 
Nema sumnje da ćemo potpuno spremni dočekati 1.kolo i gostovanje u Goraždu.
#rkgračanicaigrajrukometživisport