U sedmoj pripremnoj utakmici, ostvarili smo treću pobjedu. U subotu 16.09.2017.g. sa početkom od 18,00 sati, slijedi nova provjera protiv RK”Spačva” Vinkovci.
O samoj utakmici:
Naši igrači odlično otvaraju meč i prave početno vođstvo 3-0. Misleći valjda da je utakmica završena u 3-oj minuti, bezidejnom i nepovezanom igrom u nastavku, vraćaju goste u igru. 
Od tog momenta na terenu postoji samo jedna ekipa. Na opšte iznenađenje gledališta u 15-toj minuti bilježimo prednost gostiju 6-10. 
Pri rezultatu 8-12 na gol Gračanice umjesto Ahmetaševića ulazi Avdić koji je naprosto zaključao vrata. Razigrao se Sumbić koji je napravio pravu malu simultanku. I ostatak ekipe u tim trenucima igra dobru odbranu. Produkt takve igre su brze kontre i polukontre i domaći prave seriju 10-1. Prvo poluvrijeme završava rezultatom 18-13. 
Drugo poluvrijeme protiče u dominaciji domaćina, u 46-minuti bilo je 28-21, a u 50-toj 31-21. Posebno raspoložen u drugom dijelu bio je Halil Šahdanović. 
Nakon toga, oba trenera u igru uvode igrače koji uobičajeno imaju manju minutažu, a krajnji rezultat bio je 40-28.
Vrijedi pomenuti povratak na teren Damira Doborca koji je odigrao početnih 7-8 minuta, ali je evidentno da je još uvijek nespreman, ali čije iskustvo i prisustvo mnogo znače ekipi.
O gostima:
Ekipa RK “Lokomotiva” Brčko, nije više mlada, simpatična i perspektivna ekipica, nego vrlo dobra i kvalitetna ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Sasvim sigurno je da će ova ekipa igrati značajnu ulogu u predstojećoj sezoni 1.lige Republike Srpske i da će u Brčkom teško ko doći do bodova. Večeras su se prikazali u dobrom izdanju i konačan rezultat je previsok u odnosu na prikazano.
U svakom slučaju puno sportskog uspjeha i sreće našim prijateljima iz grada na Savi.
#rkgračanicaigrajrukometživisport