U prepunoj Gradskoj dvorani u Zavidovićima naši igrači odigrali su još jednu pripremnu utakmicu koja je imala i humanitarni karakter.
Zavidovićani su u velikom broju došli da pruže podršku svojoj oboljeloj sugrađanki, ali i svojoj ekipi kojoj predstoji težak zadatak, povratak u Premijer ligu.
Susret bolje otvaraju domaći i imaju početnu prednost 2-0, koju uglavnom nakon 2-2 i 3-3, održavaju sa gol-dva prednosti. 
U prvom dijelu prvog poluvremena propuštaju nekoliko prilika da odu i na +3.
U 16.minutu na semaforu je 8-8 i trener domaćih uzima time-out. Prvo vođstvo imali smo na 8-9, ali su domaći brzo poravnali, nakon čega je u 20.minuti i trener Doborac tražio time-out. Do kraja poluvremena obije ekipe postigle su po tri gola za rezultat poluvremena 13-13. U ovom dijelu susreta posebno su se od naših igrača isticali Šijaković i Hamidović.
Drugo poluvrijeme počinje promašajima obiju ekipa uključujući nekoliko zicera i po jedan penal. 
Odlično brane oba golmana, a naš gol u drugom dijelu do 50.minute branio je Bosić.
Prvi gol za 13-14 postiže Zvekić u 38.minutu, a domaćini poravnavaju u 41.minutu.
Slijedi puno bolja igra našeg tima i u 44.minutu je 14-17 kada trener domaćih koristi 3.time-out.
Nakon toga, trener Doborac na poziciju lijevog beka gura Mehmedovića, Šahdanović je na krilu, a večeras odlični Hamidović na klupi.
U tim trenucima gubimo na ubojitosti, pa 
domaćini koriste svoje šanse i u 48.minutu rezultat je poravnat 17-17.
Slijedi naš time-out i u 51.minuti imamo 19-21, a u 54. rezultat je glasio 20-23.
Nakon toga, domaćini nošeni velikom podrškom sa tribina prave seriju 5-0 i odlaze na 25-23, nakon čega je Đulić samo ublažio poraz.
Nije pomogao ni time-out na 24-23 jer jednostavno u našim redovima nije bilo igrača koji bi preuzeo odgovornost. Alibi dodavanjima i šutevima sami smo izgubili utakmicu uz istina grozno suđenje u većem dijelu susreta.
U svakom slučaju bila je ovo dobra provjera za oba trenera u ovoj fazi priprema.
Napomenućemo da je večeras trener Doborac odmarao našeg u pripremnom periodu ponajboljeg igrača Tufekčića koji je na terenu proveo dvije minute u prvom dijelu.
Takođe u igru nije ulazio ni Muhamed Toromanović, tako da je sigurno da imamo još dosta rezerve i potencijala za bolja izdanja i rezultate.
#rkgračanicaigrajrukometživisport