Večeras smo u Visokom imali generalnu probu pred 1.kolo Premijer lige i nismo položili ispit.
Utakmicu bolje otvaraju domaći igrači i prave početno vođstvo 2-0.
Prvo izjednačenje bilo je 3-3, a zatim i posljednje 5-5. 
U tim trenucima imamo 3 napada za vođstvo, ali svaki puta igramo brzopleto bez konkretnog pokušaja da postignemo gol.
Slijedi period utakmice u kojem sjajni golman Sirčo brani zicer Šestanu, dva penala Tomiću, ekipa psihološki pada pa u 20.minuti Visočani imaju prednost 9-5, što trenera Doborca tjera da uzme 1.time-out.
U nastavku utakmice, igramo još smušenije, Čabarabdić na srednjem beku daje dinamičnost igri domaćina i pridružuje se opasnom Imamagiću, pa je plod takve igre ubjedljiva prednost Bosne 14-7. 
U posljednjem napadu Sirčo brani penal i Bosiću, ali naš igrač iz odbijanca ipak uspjeva zabiti za 14-8.
U drugom poluvremenu gledamo slabu predstavu gol za gol praktično bez odbrana. Sve do 47.minute Bosna održava prednost od 4-5 golova prednosti, kada odlazi na +6, a bilo je 30-24. Čitavo drugo poluvrijeme simultanku sa našom odbranom igra visoki Luka Karanović koji je iz igre zabio 8 golova. Ipak do kraja sa dva vezana gola smanjujemo na 30-26.
Ukoliko želimo da u ovom prvenstvu igramo ulogu sličnu lanjskom, moramo puno toga popraviti, naročito u fazi odbrane. Indisponiranih igrača jednostavno ne smije biti.
Pored poraza, u fazi odbrane prilikom napada Bosne, skočni zglob povrjedio je naš Omer Mehmedović, što je zapravo i najveća šteta.
I večeras su sa nama bili vjerni navijači.

#rkgračanicaigrajrukometživisport