Prvo poluvrijeme proteklo je u više nego prijateljskom ozračju. Tek jedno isključenje Živanova i jedan nerealiziran penal gostiju ilustrativno oslikavaju sa kakvim “žarom” se igralo u prvom dijelu sa obije strane.
“Početno ispitivanje snaga” trajalo je punih 30 minuta, a ekipe su se uglavnom smjenjivale u vođstvu. Doborac je iskoristio time-out na isteku 10.minute kod rezultata 5-6, a njegov kolega Bjelošević u 22.minuti kada smo imali najveće vođstvo 12-10.
Poluvrijeme koje je ličilo na uspavanku završeno je najrealnije 14-14.
U drugom poluvremenu trener gostiju iz igre vadi Zemunovića, Pekića, Sibinčića i Starčevića, a u fazu odbrane više ne ulazi ni Stanković. Vrlo brzo naša ekipa koristi tehničke greške rezervista Dervente i u 36.minuti odlazi na 20-15.
Budući da u našem sastavu nije bilo povrjeđenih Šijakovića, Šuvalića i Hrnjića nismo imali previše raspoloživih zamjena.
Tri golmana Ahmetašević-Bosić-mladi Jovanović podjelili su minutažu. 
Krila Šahdanović-Mehmedović i Šestan-Đulić takođe su podjednako participirala u ovom susretu, stim da je jedan dio utakmice Mehmedović odigrao i na beku.
Zvekić je u igru ušao u 37.minutu umjesto Toromanovića, a mladi Musić dobio je svoju priliku zadnjih 15-tak minuta.
Uglavnom u neravnopravnoj utakmici u drugom poluvremenu gosti su zaradili 4 minute isključenja, a naši igrači iskoristili kvalitet i zabilježili pobjedu 36-27.
U drugom dijelu treneri nisu posezali za time-outima, niti je bilo penala.
Bila je ovo klasična prijateljska utakmica koja će se svakako brzo zaboraviti. 
Najvažnija činjenica je da nije bilo grubosti, ni oštrih startova budući da je prvenstvo na pragu.
Sudijski par iz Doboja Milenko Mitrović-Mirko Vujić besprijekorno su odradili svoj posao.
#rkgračanicaigrajrukometživisport