U subotu 07.09.2019.g. sa početkom od 19,00 sati počinje naša posljednja 6. pripremna utakmica pred nadolazeće prvenstvo.
Protivnik su stari sportski prijatelji iz RK”Spačva” Vinkovci.
RK”Spačva” je godinama stabilan hrvatski prvoligaš, a u prošlem prvenstvu im je nakon razigravanja (play off) za prvaka nedostajao samo jedan bod od plasmana u evropska takmičenja.
Treneri Mečkić i Ignjić imaju odlično selektiranu ekipu, roster od 21 igrača, među kojima je samo jedan 2001.g., a svi drugi su stariji i iskusniji.
Treba napomenuti da RK”Spačva” ima odličan juniorski pogon (momci rođeni 2002.g. i mlađi) koji igraju 3.HRL. 
U nedavno odigranom meču u Vinkovcima naši momci slavili su 31-25 (13-13).
Treba imati na umu da su Slavonci u tom periodu bili u ranoj fazi priprema i da smo im otpor slomili tek sredinom drugog dijela.
Sigurno je da nas u subotu očekuje dobra i neizvjesna utakmica i da neće biti nimalo lako ponoviti trijumf iz Vinkovaca.
Sinoć se naš subotnji protivnik revanširao komšijama iz Živinica, pobjedom 36-32, nakon što su nedavno poraženi u Živinicama.
Budući da će naša ekipa prvu domaću utakmicu igrati tek 28.09.2019.g. pozivamo sve naše navijače i simpatizere koji su se zaželjeli dobrih rukometnih utakmica da dođu i dadnu podršku našim momcima prije 1.kola koje igramo na najtežem gostovanju u Banjaluci.

#rkgračanicaigrajrukometživisport