Večeras u Zavidovićima odigrali smo prvi pripremni susret pred takmičarsku sezonu 2020/21, odnosno prvi susret nakon 07.03.2020.g.
U ovom meču nastupili smo bez Borisa Bosića, Damira Kadrića i Darka Ilića.
Utakmicu smo bolje otvorili i poveli 2-5 u 5’. Vrlo brzo domaćin se konsolidovao i nakon serije 3-0 poravnao rezultat na 6-6, a igrala se 15’. Ponovo vraćamo prednost i vodimo 6-8, a onda slijedi neshvatljiv pad i crna rupa u našoj igri. U periodu od 20’-26.’ Krivaja radi seriju 6-0 i vodi 12-8.
U tim trenucima oba trenera su dosta mjenjali postave, što je Krivaja bolje iskoristila.
Do kraja poluvremena smanjili smo na 13-10.
U drugom dijelu Krivaja je održavala prednost od jednog do tri gola razlike sve do 44’ kada smo nakon serije 0-3 poravnali na 20-20.
Međutim serijom 4-0 domaćini u 51’ imaju prednost 26-22 i bilo je jasno da će večeras biti uspješniji. Do kraja utakmice igralo se gol za gol, a minut do kraja došli smo na 29-28. 
U zadnjem minutu susreta domaći su odigrali dug napad kojeg su krunisali golom za konačnih 30-28.
Generalno, možemo biti zadovoljni prikazanom igrom u prvoj provjeri. 
Na momente smo izgledali odlično u odbrani, ali smo imali i kriznih perioda koji se moraju otkloniti jer smo za tili čas gubili teško stečeni rezultat. Napad je solidno funkcionisao, ali sigurno da i u tom segmentu imamo puno prostora za napredak.
Ova utakmica poslužila je treneru Doborcu da nakon pet mjeseci igračke pauze sagleda u kakvom stanju je ekipa, a sigurno da ćemo kad se kompletiramo biti mnogo bolji nego večeras.
#rkgračanicaigrajrukometživisport