Nakon jutrošnjeg treninga, odmora i ručka na Vlašiću, naši momci otputovali su u Gornji Vakuf na 3.prijateljsku utakmicu u pripremnom periodu.
Prijateljski susret dva nova premijerligaša bolje otvaraju domaći. Nakon 0-1, prave seriju od 4-0 i rezultat glasi 4-1. Nedugo zatim, naša ekipa se konsoliduje i Šahdanović iz kontre propušta priliku za poravnanje kod rezultata 6-5.
Domaćini to brzo kažnjavaju i sa dva vezana gola, ponovo idu na plus 3 i rezultat 8-5. 
Do tog momenta pored pomenute kontre, naši igrači su zapucali tri penala i jednu čistu poziciju koju mladi Šestan nije realizovao.
Kod rezultata 10-9, trener Doborac uzima time-out, nakon čega slijedi poravnanje 10-10. Ipak do kraja poluvremena prije svega zahvaljujući raspoloženom Milošu Močeviću na golu domaćina rezultat poluvremena je bio 12-11.
Drugo poluvrijeme kopija prvog. 
Bolje otvaranje domaćina i odlazak na +3. 
Konsolidacija naše ige i kod rezultata 18-17 kada se lomio rezultat, imamo zicer za poravnanje, ali ga ne koristimo.
Domaćini uzimaju time-out i sa 3 vezana gola odlaze na 21-17. U tim trenucima naša igra gubi na intenzitetu, osjeća se umor i bezidejnost, a ako se već otmemo brzopletosti i napravimo neku dobru priliku, stvar za domaćina rješava večeras sjajni i nesavladivi Miloš Močević. 
Ni dva time-outa uzeti kod rezultata 21-17, odnosno 23-19, nisu dali efekta.
Krajnji rezultat 24-21 je objektivan odraz prikazanog na terenu. 
Sutra nakon doručka i jutarnjeg treninga naši momci se vraćaju sa desetodnevnih priprema.
Do početka prvenstva u najboljem slučaju ima još više od mjesec dana i ne sumnjamo da će trener Doborac posložiti ekipu na najbolji mogući način.
P.S. Ni večeras nije izostala podrška najvjernijih!
#rkgračanicaigrajrukometživisport