Proteklog vikenda održano je 15.kolo PML koje je obilovalo uzbuđenjima.
Najubjedljivi u ovom kolu bio je lider iz Visokog koji se lako obračunao sa oslabljenim Konjuhom od koga se u ovom susretu očekivalo puno više.
U dobroj i neizvjesnoj utakmici Vogošća je pobjedom nad našom ekipom uhvatila priključak za vrh tabele gdje joj je objektivno i mjesto.
Borac (BL) psihofizički premoren stalnim tempom igranja srijeda-subota, na tri fronta, mnogo teže od očekivanog slavio je u Derventi čiji otpor je slomljen u zadnjih 5 minuta.
Jedno od najprijatniji iznenađenja jesenjeg dijela prvenstva Leotar, posrnuo je u Istočnom Sarajevu gdje je pojačana Slavija ostvarila svoju prvu prvenstvenu pobjedu. Raduje da se Slavija vratila i da će se do kraja boriti za svoj premijerligaški status jer smo u proteklim sezonama bili svjedoci istupanja klubova iz lige kada su se nalazili u sličnim situacijama.
Nakon 23.uzastopna trijumfa u svojoj dvorani, srušena je tradicija nepobjedivosti gornjevakufskog bastiljona. Krivci za veliko iznenađenje bili su igrači Maglaja koji su pokazali karakter i zasluženo slavili u Gornjem Vakufu/Uskoplju.
Zrinjski se dugo mučio sa dobojskom Slogom, koja je sjajno otvorila meč, ali nije izdržala da čitavu utakmicu odigra na visokom nivou. Bila je ovo 4.vezana pobjeda popularnih “Plemića”.
Derbi donjeg dijela tabele odigrali su Goražde i Lokomotiva. Slavili su minimalno domaćini, ali čini se da će poslije žalbe od strane gostiju ovaj susret dobiti i svoj nastavak.
Najava 16.kola:
Konjuh je sigurno favorit protiv Sloge (GV) i ukoliko bude kompletan teško da će gostima prepustiti bodove.
Sloga (D) dočekuje preporođenu Slaviju i sigurno je favorit u borbi za 3 nova boda.
Gračanica je domaćin Zrinjskom koji se nakon 4 vezane pobjede od davljanika pretvorio u kandidata za play off. Mostarci tradicionalno dobro igraju u Gračanici, ali smatramo da u ovom trenutku imamo bolju i spremniju ekipu. Svakako tu činjenicu moramo dokazati, pred nadamo se prepunim gledalištem.
Maglaj na krilima pobjede u Gornjem Vakufu ne bi smio dozvoliti iznenađenje protiv Dervente.
Lokomotiva pojačana Grujićem nakon nekoliko minimalnih poraza na gostovanjima (Trebinje, Maglaj, Goražde) pokušaće sve da savlada favorizovanu Vogošću.
Najzanimljiviji susret u 16.kolu igra se u Trebinju gdje domaćini ne znaju za izgubljeni bod. Međutim, nakon tri vezana poraza i izuzetno teškim rasporedom, novim porazom Leotar može doći u donji dio tabele i vrlo nezavidnu situaciju.
Pobjeda se domaćinu nameće kao imperativ, što će biti jako teško budući da im dolazi lider prvenstva, izuzetno kvalitetna i iskusna visočka Bosna.
#rkgračanicaigrajrukometživisport